USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Засудили 3 волинських податківців, які збирали «данину» з підприємців

5 Січня 2016 16:12
За одержання неправомірної вигоди засудили трьох працівників Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура Волинської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди в значному розмірі двома старшими оперуповноваженими з особливо важливих справ відділу оперативних розробок Управління внутрішньої безпеки та завідувачем сектору протидії незаконного обігу підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Правоохоронці, використовуючи надані їм повноваження, збирали "данину" як з легальних підприємців, так і з тих, хто займався незаконним промислом.

Так, двоє старших оперуповноважених протягом червня - серпня 2014 року одержали неправомірну вигоду від одного з підприємців на суму 1500 доларів США за неперешкоджання у здійсненні ним законної підприємницької діяльності з реалізації тютюнових виробів.

Із громадянки, яка займалась незаконною оптовою торгівлею тютюновими виробами на території України та Республіки Польща, у серпні 2014 року вони одержали 2 тис. доларів США за те, що закриватимуть очі на її незаконну діяльність.

Із іншої громадянки, яка незаконно торгувала контрафактними цигарками у Ковелі, спритні правоохоронці упродовж червня-серпня 2014 року одержали 1050 доларів США.

Уже у змові з завідувачем сектору старші оперуповноважені у червні 2014 року одержали неправомірну вигоду від міжнародного перевізника - 5 тис. доларів США двома "траншами" – 3 та 2 тисячі доларів.

Затримали одного зі спритників на гарячому.

Попри те, що правоохоронці не визнавали своєї вини у скоєному, у ході досудового розслідування були здобуті незаперечні докази їхньої винуватості.

Визнавши усіх трьох податківців винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, Володимир-Волинський міський суд Волинської області призначив їм покарання: завідувачу сектору – у виді 5 років позбавлення волі з позбавлення права 2 роки обіймати посади в правоохоронних органах з конфіскацією всього належного йому майна, старшим оперуповноваженим – у виді 6 років з позбавленням права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах та з конфіскацією майна.

Окрім того, правоохоронців позбавлено спеціальних звань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Дулюк Показати IP 5 Січня 2016 16:55
Не тих берете - візьміть за те місце, за яке брав Великий мужній БАРНА Яйценюха, от візьміть за яйця Кривовязюка - начальника податкової Рожищ. За пару років хату побудував на два поверхи, нове авто купив - за які шиши - сам держслужбовець і жінка держслужбовець - за хабарі і відкати Безверхого і йому подібних він все це зробив і при всіх владах тримається.
люстратор Показати IP 5 Січня 2016 17:01
Всіх тих податківців ревізійників треба перевіряти - а то посада солодка і хапуг хватає в них. окрім зарплати до 10 тисяч зєлєні хапали в місяць
Бандер В.М. Показати IP 5 Січня 2016 17:11
"...Правоохоронці, використовуючи надані їм повноваження, збирали "данину" як з легальних підприємців, так і з тих, хто займався незаконним промислом..." І за це осудили їх на смішні сроки... З таким підходом, корупцію в нас ніколи не переможуть . Потрібно негайно прийняти більш жорсткі закони до хабарників. Приміром як в Китаї, де за хабар в розмірі 500 єн. ,- посадова особа отримує від 25років позбавлення волі до довічного ув'язнення .!
знесилений зневірою до Бандер В.М. Показати IP 5 Січня 2016 18:50
а чого та полішута сама дає ті хабарі і крекче потім? я от скажу, що багато дечого залежить від даних людей: самі ж навчили, прикормили і присадили на це всі держструктури, які мають хоч якісь контрольні функції, а тепер плачуться, що корупцію побороти ніяк не можна, бо працюють ВСІ по-сірому до одного по сірому. Це в нас в крові, хоч що хоч мені кажіть, але воно так є. От скажіть, приміром, для чого "легальний підприємець" платив тому фіскалу "данину", якщо він дійсно легальний? В голові не вкладається.
АС Показати IP 5 Січня 2016 17:31
А майна труси і майка Ха-Ха-Ха!!! Не правосуддя,а тр@ппер гнійний...через рік поновляться корупціонери
микола Показати IP 5 Січня 2016 18:34
порацівники власноі безпеки скоіли злочин!То все керівництво власноі безпеки податковоі,на той час,потрібно вигнати з податковоі служби, а також підняти особову справу і подивитися - хто рекомендував і підібрав ці два "кадри" для притягнення до відповідальності.
123 Показати IP 5 Січня 2016 18:41
коментар було видалено
добряк Показати IP 5 Січня 2016 23:42
посадили бо не хватило грошей суддям дати,там запроси ого-го
Виктория Показати IP 6 Січня 2016 12:11
Читаю это все и смешно просто.. Боже мой, какие здесь все правильные собрались, вершители судеб и стражи порядка. Поражаюсь нашей стране: одни крадут миллионы и им хоть бы что, здесь раздули из мухи слона, без каких- либо особых улик. И прям все уже, ужас, что ребята наделали, наверное группой насилывали или убили кого. Все это еще доказать нужно, видимо сбушным крысам норматив нужно было сдать к концу года, прямо как в школе, и медальку получить как результат. Задумайтесь люди, что за маразм вы пишите. Это человеческие судьбы и жизни. У нас все в государстве куплено, и судьи в том числе как оказалось.
Владислав Показати IP 6 Січня 2016 14:29
Мда...гвалтівникам вбивцям, злочинцям, які крадуть мільйони дають 7 років, а тут ні за що впаяли, зламали хлопцям життя. Дебільна влада і дебільні порядки
Фрау Кіттель Показати IP 6 Січня 2016 16:15
Війна за зони впливу між СБУ і Міндоходами,виграло СБУ,крайніми стали простаки,бо начальство відкупилось. СБУшники з прокурорськими мишками роздули,теракт попередили,давайте нам грамотки під ялиночку,і суддю не забутьте,бо вона нас слухала)) Риба гниє з голови,а чистять з хвоста,починати треба з тих антитерорів,прокурорів і суддів,всі грані перейшли.А ті хто так плаче що "давали,а вони брали",то нехай самі чесно живуть,по ліцензії,з податками,а головне по закону. Спочатку гроші дають,в дупу цілують,а потім заяви пишуть)).Хто мільйонами краде і руки миє кров"ю і материнськими слізьми ті здраствують,а тих бідолаг давайте в тюрму,та ще й щоб всі знали,показово.
СБУ Показати IP 8 Січня 2016 10:13
Хлопцi грошi вiддавали Гириковичу i Павлючику, треба з них старий як так получилось
Шилов Показати IP 19 Січня 2016 22:29
Віддавали напевне крепшому дяді,який зараз з області диманув,і як ні в чому не бувало,живе собі і посаду пробиває,а пацани самі віддуваються. Чужими руками жар загребати завжди безпечніше,особливо коли ті руки довірливі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus