USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Жертви Чорнобиля: на Волині їх поменшало на 20 тисяч. ФОТО

26 Квітня 2013 13:19
Кількість волинян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, за останні 27 років зменшилася з 167,5 до 143 тисяч.

Про це розповів заступник голови Волинської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ростислав Кухтей під час заходів з відзначення 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи у Луцьку 26 квітня.

Поминальні урочистості з нагоди цієї річниці розпочалися на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку. Представники УПЦ відправили громадську панахиди, після чого до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» поклали квіти.


















Долучилися до відзначення подій 27-річної давності як громада міста, так і посадовці. Так, з-поміж інших участь у заході взяли голова Волинської ОДА Борис Клімчук, заступник голови Волинської облради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, секретар міськради Григорій Пустовіт, начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.





















Після покладання квітів на меморіалі, частина громади вшанувала пам’ять і командира екіпажу гелікоптера Анатолія Грищенка, який брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.
Присутній на заході один із ліквідаторів Чорнобилської катастрофи Ростислав Кухтей розповів, що на території Волинської області проживало 167,5 тисячі постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Наразі ж, за його словами, - лише 143 тисячі. Окрім того, на Волині було 3,5 тисячі ліквідаторів, залишилося приблизно 2,35 тисячі.
Ростислав Кухтей розповів: в цілому в Україні відійшло з життя більше 1 мільйона ліквідаторів і постраждалих від наслідків Чорнобилської катастрофи.
«До ліквідації залучалося 600 тисяч осіб, але ніхто ніколи не хоче казати, що з цих 600 тисяч було більше 300 тисяч українців. Саме українці залучалися в основному для виконання робіт з ліквідації аварії», - зауважив ліквідатор.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 26 Квітня 2013 17:33
ще не всіх ліквідаторів рахуєте, пане Кухтей! Що робити тому солдату строкової служби (як мій чоловік), який 2 місяці забезпечував таємний зв'язок з Горбачовим (війська КГБ) і частину якого в Полтаві незалежна Україна розформувала за непотрібністю. Відповідь з центрального архіву в Москві прийшла, що був такий-то командир "и с ним 8 лиц личного состава". Оті 8 сьогодні і не ліквідатори, а безіменні "лица" - головне без здоров'я, а хрєн з тими пільгами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus