USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вулицю Героїв УПА знову перейменували

24 Лютого 2010 13:52
Під час сесії Луцькради з’ясувалося, що Жидичинська сільська рада поблизу Луцька перейменувала луцьку вулицю Героїв УПА на вулицю 17-го вересня.
Обранець громади Святослав Зелінський розповів, що Жидичинська сільська рада своїм рішення перейменувала вулицю Героїв УПА в Луцьку на вулицю 17 вересня у цьому селі. Депутат щиро обурився такому нововведенню і повідомив, що сільрада мотивувала зміни тим, що, на їхню думку, вулиця входить до меж села, а не міста.
Обранець луцької громади порадив юридичному управлінню змінити це рішення сільської ради у судовому порядку. У підсумку депутати підтримали таку пропозицію депутата.
Нагадаймо, що до Дня Незалежності у 2007 році тому в Луцьку перейменували п\'ять вулиць, які були названі на честь радянських героїв. За рішенням міськради, вул. Кузнєцова буде перейменовано на вул. Генерала Шухевича, вул. Медвєдєва – на вул. Сенаторки Левчанівської, вул. Павлика Морозова – на вул. Степана Мазурця, вул. Паші Савельєвої – на вул. Глашки Гулевичівни та вул. Червоноармійську – на вул. Героїв УПА.
\"Я хочу, щоб вулиці міста мали назви, пов`язані з українською історією\", – зазначив тоді луцький міський голова Богдан Шиба.
Довідково:
Жидичин — село в Ківерцівському районі Волинської області. Населення становить 1396 осіб. 17 вересня 1939 року – червона армія перейшла радянсько-польський кордон, вступила на територію Західної Білорусії та Західної України.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Жидичанин Показати IP 24 Лютого 2010 14:42
Во шо значить Янукович прийшов до влади! Вже Данкевич вислужується
citizen Показати IP 24 Лютого 2010 18:19
Жидичанин - давай не перебільшуй, я хоч і неє прихильником нашого нововибраного президента, але думаю перейменування вулиці відношення до Януковича немає на даний момент!
SysR Показати IP 24 Лютого 2010 21:46
Безглузді "рухи" нашої влади. Вулиці перейменовують в залежнасті від того хто біля руля. Цікаво скільки разів ще люди на цих вулицях поміняють свою прописку.
Ги... Показати IP 25 Лютого 2010 10:56
а размежевать по-людски, где село, а где Луцк, рук у Шибы не дошло за 4 года? а при чем тут Данкевич, если голосовал депутатский корпус сельсовета?
Riko Показати IP 25 Лютого 2010 15:55
Ще повинні поставити пам'ятник Бандері напроти ЗаГСУ. Цікава композиція ЗАГС- як архітектурна пам'ятка СССР і Степан Бандера - ворог Комуністів. І на цьому фоні будем фотографуватися ми - звичайні лучани.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus