USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Яку зброю тримав у руках волинський «Беркут» в Києві?

24 Лютого 2014 08:00
Волинські бійці спецпідрозділу «Беркут» не мали в руках вогнепальної зброї. Лише декому з них видали пневматичну.

Про це стало відомо зі слів командира волинського спецпідрозділу «Беркут» Дмитра Беляєва, який керував силовиками у Києві, під час публічного допиту на Майдані, 23 лютого. Чоловік відразу заявив, що на руках волинських силовиків крові немає.

«Жодної одиниці вогнепальної зброї ми не мали. З собою ми мали: 30 щитів, 30 кийків, 80 газових балончиків, 35 наручників, 30 шоломів протиударних», - заявляє Дмитро Беляєв.

Чоловік стверджує, що говорить правду. Мовляв, ці всі дані можна перевірити по книзі видачі спецзасобів. Його слова підтвердили і інші беркутівці, учасники публічного допиту. Кажуть, що вся їх зброя – це щитки та кийки. З їх слів, жоден волинський силовик у Києві не отримував вогнепальної зброї. Мовляв, «Беркуту» з західних регіонів не довіряли, побоюючись що ті не виконають наказ. Тому й тримали в резерві.
Зброю безпосередньо видавали у приміщення Кабінету Міністрів. Тоді, зі слів Дмитра Беляєва, її отримали великі групи Беркуту зі східних регіонів України. Тоді ж керівник волинських силовиків подав рапорт на ім'я вже колишнього міністра МВС Захарченка:

«Я, командир луцького Беркуту, в зв’язку з великими втратами в підрозділі та погіршенням боєздатності, відмовляюсь отримувати автоматичну вогнепальну зброю», - написав у рапорті силовик. Каже, що пересвідчитись у правдивості його слів досить просто, "піднявши" документи МВС.

Також додав, що на озброєння східному Беркуту видавали лише автомати Калашникова – пістолетів там не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Семен Показати IP 24 Лютого 2014 08:03
Немає чого тепер вже відмазуватися,"беркутня", ви—злочинці і маєте бути покарані !
11 до Семен Показати IP 24 Лютого 2014 08:12
А ті, хто нападають на їх сім"ї і палять будинки - не злочинці? Сьогодні вночі бойовики Правого сектору підпалили будинок сім"ї беркутівця Кущенка, де була сім"я і малі діти. Так чинили тільки фашисти, і то не всі. Закінчите так же, як і вони.
учасник бойових дій до 11 Показати IP 24 Лютого 2014 08:41
Що далі по війні, то більшає героїв. Діти, зупиніться. Не руйнуйте України. Не сійте ненависті. Бо горе вам буде. І нам усім з вами.
Ковельчанин до 11 Показати IP 24 Лютого 2014 11:37
Все правильно зробили. Око за око. Їхні сім'ї повинні заплатити. За те, що існують такі генетичні уроди.
просто до 11 Показати IP 24 Лютого 2014 12:09
Якщо це правда - то це жах! Не можна так чинити! Ніхто не вправі чинити самосуд!!! А тим більше чіпати ні в чому не винних рідних цих людей!
не пробачити мусорам до просто Показати IP 25 Лютого 2014 13:48
Це не самосуд, це народний трибунал. Самосуд - це коли снайпер валить на ураження, точно в шию чи в голову людину що тримає обома руками над собою щит. Оце самосуд - сам засудив, сам розстріляв. Коли беркутня вп’ятьох добивають людину, що лежить на землі і припинила не те що активний опір, але навіть не захищається, це самосуд, який виконанням наказу не виправдаєш і з тими хто його чинив слід вчинити так само, зафіксувати і ногами, кийками - забити до такого стану, щоб за кілька днів помаленько дойшов. Щодо родин - то фізично на них впливати не варто, але попередити оточуючих про те, що поряд з ними, їх дітьми - беркутівський виб* ядок слід обов’язково, оскільки такі батьки нічого доброго виховати не здатні. Про Бєляєва: колись мав конфлікт з його виродками-підлеглими, він в тій ситуації повівся порядно, тоді склалося враження що він непогана людина. Шкода, що наша мусорска система його асимілювала, можливо в нормальній
упа до Семен Показати IP 25 Лютого 2014 15:24
28 числа відбудеться розгром приватбанку на Лучеську(яких конфісковує майно в людей за безцінь продаючи) всі хто може приходьте
юра Показати IP 24 Лютого 2014 08:12
Як можна довiряти 'беркуту'? Вони злодii I повиннi понести покарання.
олена Показати IP 24 Лютого 2014 08:13
тобто майдановці які вбивали й беркутівців й своїх, що палили й руйнували все, що грабили й мародерствували - герої???
питання Показати IP 24 Лютого 2014 08:36
А ті гобліни, які тепер знущаються з їх сімей - не злочинці?!
Іван до питання Показати IP 24 Лютого 2014 09:11
Ні ! Всі беркутівці і їх рідні мають покинути територію України !!!
НЕ ПРАВИЙ НЕ ЛІВИЙ.З Показати IP 24 Лютого 2014 08:57
Час покаже хто є хто.Не робіть самосуд.
Айзек Показати IP 24 Лютого 2014 09:33
Правий сектор - лайно. Жалюгідні пси. Як зграєю - так всі герої, а як по одному, то очко за пять кілометрів рипить.
Петя Показати IP 24 Лютого 2014 09:34
Правый сектор это фашисты которые воевали не только в Украине и к тому же не бесплатно
Анонім Показати IP 24 Лютого 2014 09:51
Правий сектор - найманці. І стріляли по людям саме вони!
до Показати IP 24 Лютого 2014 09:56
Данильчук, ти що відчуваєш себе богом, чи суддею? Ти скотина неграмотна, Геть з Волині на РІвненщину!!! Ти скільки раз нам обіцяв що спецзасоби міліції та ВВ ти направиш всю до Києва до побратимів. Ти скільки раз обіцяв привселюдно, що ти сам їдиш до Києва до наших побратимів. Але ти так і щити та бронежилети з дубинками і не передав, сам боягуз до Києва жодного разу не приїхав!!! Динильчук -ПОЗОР,. ЗРАДНИК!!! Сам є депутатом міськради, значитить ти також причетний до донецької системи царька. Скільки ти сам разів партії міняв?. Автомайдан, Народна самооборона -МОЛОДЦІ! Правий сектор Луцька на чолі Данильчука - позор, та зрадники наших герої -НАЦИСТИ.
крук Показати IP 24 Лютого 2014 10:15
після 1917 року пройшло чимало часу, на жаль змінюється усе, тільки не люди. систему МВС погубило гасло "міліція з народом". а з народом потрібно було не хороводи водити і в дермократію бавитись, а поступати як батько Лукашенко - діяти виключно в рамках закону- цинічно, жорстко без жалю. а тепер данильчук, як безграмотний матрос в 17-му готовий до фізичного знищення своїх співгромадян, які всього - навсього чесно виконували свій службовий обовязок. а коли він вже такий гоноровий то нехай поїде із своєю сотнею в луганськ чи даунбас і покаже, проявить свою звитягу перед громадою, здобувши ПРАВО стати поруч із СПРАВЖНІМИ ГЕРОЯМИ МАЙДАНУ, а не примазується тепер до ЇХНЬОЇ СЛАВИ. коли на київському МАЙДАНІ стояв той-же волинський Беркут, то данильчук із своїми "сотнями" тушонку жер і в теплі спав, а тепер запльовує мікрофон своїми прогнившими бацилами з маразматичними закликами... СЛАВА ГЕРОЯМ МАЙДАНУ !, СЛАВА УКРАЇНІ !, СЛАВА НАЦІЇ ! ГАНЬБА ДАНИЛЬЧУКУ !!!
ааааа Показати IP 24 Лютого 2014 10:36
ще ми будемо просити Беркут захистити нас від цього правого сектору!
Лучанка Показати IP 24 Лютого 2014 10:53
звільнити їх з міліції з вовчим білетом і кінець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus