USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За металеві гаражі під будинками лучанам доведеться платити?

20 Лютого 2013 18:06
КП «АвтоПаркСервіс» подав на розгляд депутатів проект рішення Луцької міської ради, відповідно до якого лучани, аби розмістити металевий гараж у власному дворі, повинні будуть зібрати «пакет» документів та щороку сплачувати внески у міську казну.

Про це повідомив заступник директора КП «АвтоПаркСервіс» Тарас Бас на засіданні постійної депутатської комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури і благоустрою 20 лютого.

«Визначити власників вже розміщених металевих гаражів та завести реєстр встановлених металевих гаражів. Запровадити оплату за вже встановлені металеві гаражі та організувати надходження коштів до «Цільового фонду Луцька», - такі пріоритети визначив директор «АвтоПаркСервісу» Олександр Кралюк у пояснювальній записці до проекту рішення сесії ЛМР «Про затвердження правил надання дозволу на тимчасову експлуатацію металевих гаражів в дворах багатоповерхових будинків на території міста Луцька».

Громадянам дозволять встановити «черепашки» при умові погодження з мешканцями будинків, на прибудинковій території яких встановлено або буде встановлено гараж. Однак, це не поширюється на пільгових категорій лучан.

Власне, погодження доведеться проводити шляхом збору підписів від більшості власників квартир - 50%+1 власник. Окрім цього, в переліку - ще 9 обов’язкових до подачі документів.

Відповідно до проекту рішення, право безкоштовної експлуатації встановлених гаражів надається інвалідам, членам сімей інвалідів, яким передали право на користування автомобілем, законним представникам недієздатних інвалідів, інвалідам війни, 25% від суми внеску сплачуватимуть учасники бойових дій, 50% - «чорнобильці» І та ІІ категорії, інваліди з порушенням опорно-рухового апарату, інваліди з дитинства, опікуни інвалідів. Інші категорії громадян – платитимуть в повному обсязі.

«При укладенні Договору до 1.07.2013 року про експлуатацію встановлених тимчасових конструкцій для господарських потреб заявником сплачується до цільового фонду міської ради внесок у розмірі 5 відсотків мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр площі металевого гаража», - йдеться в проекті рішення.

Самовільно встановлені гаражі, які не пройшли процедури легалізації, у разі прийняття рішення депутатами, можуть бути демонтовані.

Профільна комісія проект рішення не підтримала. Однак, як розвиватимуться події і чи підтримають проект місцеві обранці, буде зрозуміло за підсумками сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Булгаков Показати IP 20 Лютого 2013 20:15
Надо этого Кралюка ещё начальником подотдела очистки и председателем домового комитета назначить. И фамилиё поменять на Шариков-Швондер. А лучше всего мздоимца изловить и посадить куда следует.
Мда Показати IP 20 Лютого 2013 21:44
Ви вже ті гаражі 20 років зносите, а вони далі стоять, ржавіють і бомжі під них нужду справляють.
Жорік до Мда Показати IP 21 Лютого 2013 02:53
Ну чому тільки бомжі... Я от вчора ішов по 33-му, після випитого пива закортіло по маленькому. Добре, що в дворі на Соборності стоять, зайшов між ними, попісяв гут, і пішов далі. Дякую власникам цих гаражів за наданий безкоштовний туалет, звиняйте, якшо шо не так!
Тарас Показати IP 21 Лютого 2013 09:49
Знов корупція буде. Якщо платити. то повинні платити всі без винятку, чи то інвалід, чи то афганець.
Знайка Показати IP 21 Лютого 2013 22:36
Гарну схему придумало комунальне підприємство аби збагатитись. Мені особисто черепашки набридли... завжди стоять в недолугих місцях, там, де могли б гратися діти, або рости деревце, а так захламлюють райони тільки. Я б взагалі заборонила гаражі під житловими багатоквартирними будинками. А тут просто оце безпрєдєл хочуть узаконити та ще й інших гаражів наставити... Замість того, щою заасвальтувати прибудинкові території або облаштувати інші стоянки в спальних районах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus