USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Загублених та покинутих собак у Луцьку не буде. ВІДЕО

24 Жовтня 2013 14:07
Безпритульних собак у Луцьку не буде. В місті запровадили обов’язкову реєстрацію чотирилапих.
Її можна робити у два способи. Перший - безкоштовний, коли в єдину базу вносять дані про песика та його господаря, - інформує ICTV.

Та найефективніший – це чіпувати тварину. Завдяки сканеру, згублену або викинуту на вулицю собаку можна буде легко знайти, а недбалого господаря покарати гривнею. Відтак, назавжди відбити бажання купувати чи розводити песиків.

За електронний пристрій власникам доведеться сплатити близько 200 гривень. Та щомісяця платити за чотирилапого від 2 до 6 гривень, залежно від розміру.
На ці кошти утримуватимуть притулок для бездомних псів, відловлюватимуть і стерилізуватимуть бродячих.
Нині в Луцьку близько 10 тисяч собак і лише 700 зареєстрованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
hghg Показати IP 24 Жовтня 2013 20:23
ви б на Собороності повиловлювали б собак.
Каріна Показати IP 24 Жовтня 2013 20:41
зараз почнуть обсирати, ой багато грошей, шо ви там собі придумали, ше тільки гроші не давали на отримання якоїсь незрозумілої контори, тому запрошую бажаючих відвідати кп"Ласка" та взнати особисто на що підуть ваші кошти!
cK до Каріна Показати IP 25 Жовтня 2013 21:25
Чому я повинен підтримувати вас своєю гривнею?
кінолог до Каріна Показати IP 26 Жовтня 2013 20:18
"взнати особисто" - це послухати твою Новарчук Дану?)
Сергій Показати IP 26 Жовтня 2013 07:46
Мало берете, за утримання бійцівьких порід потрібно з власників брати по 500 грн, та ще й заставити проходити психічну експертизу, бо як правило в них з головою не в порядку, я ще не бачив щоб хтось одягав намордник і тримав на проводку в людних місцях
кінолог Показати IP 26 Жовтня 2013 20:14
Шановні журналісти ВН! Не вводьте людей в оману і не афішуйте чужу брехню та невігластво! За допомогою сканера і чипа собаку неможливо відшукати!!! Це ж не GPS-пристрій і не має зв"язку зі спутником))). За допомою сканера можна лише зчитати чип з конкретної собаки та встановити власника собаки. Чипування необхідне лише для тих породистих собак з родоводами, яких їх власники возять за кордон - у Шенгенську зону (наприклад - на виставки). А усі породисті собаки вже зареєстровані у КСУ або ККУ.
кінолог Показати IP 26 Жовтня 2013 20:16
і ще: що значить - "безпритульних собак не буде"? А де ж вони подінуться і де подінуться цуценята, які народяться на вулиці від бездомних собак ? А де подінуться цуценята, яких викидають викидають люди? Цуценята ж родяться без чипів)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus