USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завокзальні підприємці вкотре «відіслали» судових виконавців

2 Липня 2010 10:33
2 липня відбувся черговий раунд протистояння між приватною фірмою «Скорпіон-сервіс» та групою підприємців, які торгують на торгово-пішохідному ряді між ТЦ «Ювант» і Завокзальним ринком.

Про це пише «ВІП».

Удосвіта, близько 6-ї години на місце події прибули державні виконавці, щоб примусово звільнити торгові площі. Мали «депортувати» двох підприємців. Порядок забезпечили міліціонери на чолі з начальником Луцького міськвідділу Романом Крохмалем.

Підприємці зайняли кругову оборону ще звечора. Тож державні виконавці були змушені вступити у суперечки. Підприємці наголошували, що земельна ділянка належить громаді, а магазини – у приватній власності. Тому вони просили роз’яснити, що саме треба повернути приватній фірмі.

Опісля локальних дискусій та обмінів звинуваченнями державні виконавці дали наказ робітникам розпочати демонтаж. Однак на заваді стали люди. Тож після півторагодинного протистояння держвиконавці склали акт про перешкоджання у виконанні судового рішення.

Під час підготовчих робіт стався неприємний інцидент - через стіну ряду зі сторони «Юванта» перекинули електродріт, якого підприємці намагалися перекинути назад. Однак після сутички біля проводу вдарив розряд струму. На щастя, ніхто не постраждав.

На це відреагував Крохмаль, який особисто відтіснив усіх від небезпечного місця та затим виставив варту. Підприємці кажуть, що це – свідчення неналежно технічної підготовки до демонтажу. Натомість, протилежна сторона стверджує, що дріт цеглиною перебили підприємці.

«Це вже третя спроба. На жаль, по п’яти підприємцях Львівський апеляційний суд явно не просто так лишив нашу апеляційну скаргу без розгляду, зобов’язавши підприємців повернути торгову площу. Нагадую, в рішенні суду написано, що земельна ділянка не є предметом спору і майно підприємців не є предметом спору. Що надавалося – те і треба повернути. Ми дуже чекали виконання цього судового рішення, тому що ми не розуміли, що від нас хочуть. Нехай би судовий виконавець прийшов і показав, конкретизував, що таке «торгова площа». Нам би стало зрозуміло, що треба виконувати. Однак судові виконавці по-своєму трактували рішення суду і по-своєму вирішили, що треба повертати. Що ми від них тільки не чули: повертати землю, повертати магазини, і повертати якихось уявних 17,5 метра. Ми вже їм пропонували 17,5 метра рубероїда, повітря 17,5 метра – не хочуть», - розповів повноважний представник підприємців Володимир Кунц.

«Судове рішення має виконуватися так, як це записано в рішенні суду. І якщо комусь щось не зрозуміло, то державний виконавець має право і зобов’язаний звернутися до суду за роз’ясненням, а що ж повертати. Цього не було зроблено. Прикро», - зауважив він.

Натомість, заступник директора ПФ «Скорпіон-сервіс» Ігор Дильов зауважив, що сьогоднішнє виконання судового наказу про примусове звільнення торгівельної площі підприємця була слабо підготовлена. Тому була більше схожа на акцію протесту з боку підприємців, які незаконно здійснюють свою торгівельну діяльність між вулицями Карпенка-Карого і Кравчука.

«У судовому порядку доведено, що територія, на якій розташована металева конструкція підприємця, знаходиться там незаконно. З ними нема ні угод, ні підстав ніяких, щоб вони там знаходились. Є рішення суду про звільнення цієї території. Підготовлено документи, є судовий наказ, є виконавче провадження і саме виконавча служба мала забезпечити виконання судового наказу», - зазначив Дильов.

«Суди тягнуться вже більше як півтора року. Складається абсурдна ситуація, коли всі органи – контролюючі, місцева влада, прокуратура, міліція – всі прекрасно розуміють, що відбувається на цьому ряді. Всі суди виграні на користь фірми «Скорпіон-сервіс». Фірма неодноразово пропонувала найрізноманітніші форми договорів, всілякі форми врегулювання конфлікти, звертались до органів місцевого самоврядування, створювалася депутатська комісія. І в той же час або комусь вигідно, щоб це протистояння тривало, або ж відбувається якийсь театр абсурду», - каже він.

Представник ПФ «Скорпіон-сервіс»вважає, що державна виконавча служба мала би виконати цей наказ, задіявши правоохоронців, робітників. Насправді вийшов чи то мітинг, чи то концерт на тлі цього конфлікту.

«Тому нам донині не зрозуміло, чи може хтось із влади, кінець кінцем, пояснити - чи реально виконати закон», - каже Дильов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Cycid Показати IP 2 Липня 2010 11:27
Сумно дивитись на "агонії" тих хто не встиг вчасно перепродати контейнер
Vasulko до Cycid Показати IP 2 Липня 2010 16:22
А можливо це вже агонія васі токарського бабла на виконавців не хватило?
Vasulko до Cycid Показати IP 2 Липня 2010 16:47
мда справжній сусід-хохол чим сусіду гірше тим мені краще
Exaboto Показати IP 2 Липня 2010 11:43
Палками їх треба по спині.... Бесправні захватчики.
Vasulko до Exaboto Показати IP 2 Липня 2010 16:26
це шо крик душі виконавчої служби чи їх хвора уява?
Exaboto до Vasulko Показати IP 3 Липня 2010 11:27
не тіш себе ілюзіями, я не виконавець і пишу не від Токарського. Люди не праві. Це визнали всі. А от наші виконавці дійсно не на що не здатні. Поставили б міліцейський кордон, всіх хто перешкоджає виконанню рішення судів - по спиняці. і все, швидко би повтікали. Моя думка - в любому випадку краще, щоб був добудований більш-менш цивілізований Ювант, чим ті контейнера, тим більше, що торговці не мають жодних прав на цю землю.
Vasulko до Exaboto Показати IP 3 Липня 2010 21:48
які ілюзії звичйний любітель гумових палиць і завжди гнеся на запах бабла
Exaboto до Vasulko Показати IP 3 Липня 2010 23:46
:)
Базарниця Показати IP 2 Липня 2010 12:42
Люди стоять за своє. А скоропіони - вони скоропіони - бридкі потвори з грошима. І вони оцімома грошима усе продавлюють. Всі це розуміють. А колишні торбешники, що в 90х на горбу крам совали і жили рвали аби вижити - пролітають. Це дійсно крик душі...
yav до Базарниця Показати IP 2 Липня 2010 15:59
люди спочатку вирішили, що то "своє" (або хтось наобіцяв), а потім почали за нього боротися... треба не кричати, а в суді доводити свою правоту.... коли бабуся суд програє, до неї в хату прийдуть і останнє забируть - тут в виконавців сили духу вистачає! а купці базарників вказати, хто вони, а хто такі Державні виконавці- кишка тонка, чи що? Почитає про 150-тий раз намагання вивезти підприємців і легше стає. Тепер судів не боюся: судові рішення ж можна просто перекричати!
Vasulko до yav Показати IP 2 Липня 2010 16:36
який пафос "купка базарників" хто так пише то є добра купа гівна
Роман до Vasulko Показати IP 3 Липня 2010 11:18
Все, не відстояли. всі суди визнали. Не ідуть - палками, як це було б в нормальних країнах.
vasulko до Роман Показати IP 3 Липня 2010 21:40
мда по вашому нормальні країни це росія та беларусь там палками норма і вам там місце в рядах палконосців
Exaboto до vasulko Показати IP 7 Липня 2010 09:34
абсолютно геть ні. В Расєї І Бєларасєї палками луплять людей не згідних з тоталітарним режимом. Це звичайно погано. Я кажу про людей які порушують закон, от кого маслають в нормальних країнах.
Vasulko до Роман Показати IP 3 Липня 2010 21:54
ще один любітель палок ну прям обчество садо-мазо то ви вже обєднуйтесь
Exaboto до Vasulko Показати IP 3 Липня 2010 23:49
та це я писав, просто не зайшов під ніком :) я з общества садо, но не мазо :) як людина не розуміє, то приложитися треба.... треба.
Vasulko до Exaboto Показати IP 4 Липня 2010 17:48
майбуть до тебе часто кийочком приложуються -то ніки путаєш то заїкаєся
Exaboto до Базарниця Показати IP 6 Липня 2010 12:33
Ну яке ж це своє ? :) Ви цю землю що, купили?
Exaboto Показати IP 5 Липня 2010 07:07
Майбудь нік - то твій диагноз :)
Vasulko до Exaboto Показати IP 5 Липня 2010 13:53
важкий випадок- то ви з общества садо то вже ніки не подобаються прямтаки дігноз шизи напрошується
Exaboto Показати IP 5 Липня 2010 18:50
Та навпаки - мені дуже подобається, коли нік говорить про людину. "з общества" хоть би вже не москалив. Ладно, шо за "децкій сад"..? Я скажу так... - ти ж бачив євроньюс, що там роблять копи.!? а у нас є рішення судів; є виконавча; є мєнти, але все одно вигнати беззаконників не можуть... Так от, є вихід - пару раз прикластися. Ти не згідний ? Чи ти принципово за базарників, праві вони чи ні?
Vasulko Показати IP 6 Липня 2010 11:24
невже ще в когось є ілюзії щодо кривосуддя наших суддів? важкий випадок токарський добре "посіяв" іє рішення.ітерпіти не можу коли підприємців у всій європі називають "двигуном економіки" а в нас базарники.ія принципово за справедливість підприємців а не куплену "законність" токарського і КО.
Exaboto Показати IP 6 Липня 2010 12:30
А на чому базується так звана справедливість підприємців? І чому ти думаєш що Токарський все купив? Земля була ним орендована у міста, договір оренди з підприємцями підписується на рік. Договір закінчився - до побачення. Має повне право. До речі, якщо не помиляюсь літом 2 роки тому, в понеділок (вихідний в Юванті) зайшов по справам в Ювант і став свідком зібрання підприємців цього ряду і Токарького. Коротко суть розмови: Токарський попереджав підприємців, що не буде продовжувати договір оренди. Можна сказати зробив по людськи... І ще, Токарський такий самий підприємець, який ще до тогож дав можливість тим людям працювати, і по великому рахунку на досить вигідних умовах. Та і загалом дивно, якщо ти рахуєш, що в документак в Токарського щось не чисто (маю на увазі лише ряд). В нього є юристи, які роблять все як потрібно. Яле ж звичайно коли ти стоїш там, хай навіть незаконно, і маєш якусь копійку, не хочеться покидати прикормлене місце, навіть якщо воно тобі не належить. Легше кричати шо все куплено, який Токарський нехароший і лагати під бульдозер :)) Цікаво скільки грошей взяли ваші юристи за ці справи? Але напевно вони точно відбились за півтора роки незаконної торгівлі... Дивно що Токарський ще не судиться за копенсацію з людьми, що незаконно стоять на землі ним орендованої. Побачим :) P.S В нас такий менталітет ше совковський - якщо людина має багато грошей, то він автоматично злодій. А у всій європі багаті люди це розумні люди.
Vasulko Показати IP 6 Липня 2010 16:41
то ви принципово за токарського чи за багатих людей?до речі пан токарський-банкрот що ну ніяк не говорить про його розум.ідуже жаль що в нас не європейські законодавці а наші доморощені "зваричі"яким також подобаються тільки гроші
Exaboto Показати IP 7 Липня 2010 09:27
Принципово за Токарського :). Прочитай вище, ти там бачиш якусь принципову позицію? Взагалі ясно, з рядом розібрались :) Пан Токарський банкрот ?:) Золоте руно, Ейнштейн, Ювант, якась будівля біля філармонії..., ну і вже проданий ковельський Ювант, + фірма Скорпіон Сервіс вам аж ніяк не говорить про розум ??? Як в анекдоті: - хто такі комуністи? - комуністи, це ті, що хочуть щоб не було багатих. - а от мій дід хотів, щоб не було бідних.
Vasulko Показати IP 7 Липня 2010 18:53
вибачаюсь, про які принципи мова ,відразу видно досить глибокі знання справ токарського,відповідно ваша позиція проплачується і мабуть непогано якщо так відано захищаєте токарського.
Exaboto до Vasulko Показати IP 7 Липня 2010 23:59
нє ну це вже геть смішно... а ти що, хотів щоб я так само тупо кричав без володіння жодною інформацією, як от ти? Теж мені сильно велика таємниця справи Токарського. "відповідно ваша позиція проплачується", не всі такі продажні як ти думаєш. До того ж ти що рахуєш що цей пост щось змінить? Ти вдумайся в те, що ти пишеш. То може тобі проплачують "підприємці" щоб ти повалав не приводячи ЖОДНИХ аргументів на підтримку своїх слів, в чому, до речі суди зі мною теж погоджуються :). Ти ще не зрозумів що я нікого не захищаю ??? Суди захистили. Я ж просто висловив свою думку: краще хай Ювант чим той ряд. ти як мала дитина, замість того, щоб аргументувати свою позицію пишеш сам знаєш що... В мене складається таке враження, що ти один з тих лохів, що в останній момент перед цією двіжухою купив право оренди в тому ряді і зараз пінишся... P.S то ти думав, що я виконавча, то "общєство садомазо", то діагноз шизи напрошується, то мені вже проплачують... Висновки робиш???
Vasulko Показати IP 8 Липня 2010 10:14
Да,діагнози наведені вище,майбуть,залишаються в силі.Головне,коли опонент переходить на особистість,не опускатись до його плінтусового рівня.
Exaboto до Vasulko Показати IP 8 Липня 2010 20:17
:) слухай Васулко, скільки тобі років?
Vasulko Показати IP 9 Липня 2010 21:28
Цікаво Exaboto який в тебе IQ тільки не думай про см.
Exaboto Показати IP 9 Липня 2010 23:35
:) мені і самому цікаво... А що таке "см"?
КРАПКА Показати IP 21 Липня 2010 23:35
Exaboto - знаєш почитала твої коментарф і зрозуміла :"НАРЕШТІ ХТОСЬ Є АДЕКВАТНИЙ". Читаючи душа раділа, розумний розсудливий, просто слів не вистачає , Ось таких як ти потрібно в оратори як мінімум і люди підуть за тобою . Це так комплимент від душі.А тепер що скажу вам шановні опоненти щодо ТОКАРСЬКОГО - чесно я його не люблю гроші його спаганили, людина зовсім змінилася в протилежну сторону. Але суть не в цьому реальо МОЛОДЕЦЬ розумний зреагував як потрібно має зараз статок а гроші просто так в такій кількості ніколи не діставалися а потрібно прикласти багатенько зусиль. Щодо підприємців НАГЛІ нема слів кожний ранок іду на стоянку через цей ряд...чесно тошнить прям від них...Приблизно вже 2 рокі не купую там нічого принципово....усі продавці ХАМИ.....ОТ Я ТАКА ЛЮДИНА що люблю вийти на базар так в гардеробі за 300грн. хоча на роботу ходжу за 3200 приблизно......так оцінюють тебе реально що ти маєш в кишені по твому вигліді відповідне і відношення....РОЗУМНІПІДПРИЄМЦІ ДАВНЕНЬКО ПЕРЕЇХАЛИ У КЛІТКУ І НЕ МАЮТЬ СОБІ ГОРЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus