USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Збиткові КП Луцька можуть виставити на аукціон

9 Серпня 2011 12:51
Якщо за результатами роботи дев’яти місяців поточного року збиткові комунальні підприємства Луцька не покажуть позитивний результат, міський голова погрожує їх ліквідувати або продати з аукціону.
Про це мер Луцька Микола Романюк повідомив 9 серпня під час оперативної наради.
Як зазначила начальник управління економіки Луцькради Любов Ковпак, з 30 господарських підприємств свою діяльність здійснювали 24, решта – економічно неактивні. В порівнянні з першим півріччям 2010 року загальна сума доходів виросла на 11,4%.
Найбільше наростили доходи за рахунок збільшення обсягів робіт підприємства «Луцькспецкомунтранс», «Зелене господарство», «Луцький комбінат комунально-побутового обслуговування», Комбінат студентського та шкільного харчування, їдальня №26, КП «АвтоПаркСервіс», МГЛОЦ «Здоров’я жінки», КП «Промінь» та Луцька міська госпрозрахункова поліклініка.
У порівняні з минулим роком кількість збиткових підприємств зменшилася з 15 до 8, втім загальна сума збитків збільшилася на 18,6 мільйона гривень.
«Шість підприємств наростили збитки. Це ДКП «Луцьктепло», Луцьке підприємство електротранспорту, «Луцькводоканал», ЖКП №2, газета «Луцький замок» та підприємство «Молодість». Не всі керівники підприємств забезпечують виконання фінансових планів на цей рік. Зокрема, ЖКП №2 та «Молодість» за результатами роботи планували отримати прибутки, проте фактично працювали збитково. При спланованих доходах на рівні витрат працювало підприємство «Луцький замок», – каже Ковпак.
«Якщо говорити про півріччя, то деякі зрушення по деяких підприємствах є. А деякі… Думаю, що просто ті плани, які вони затвердили, то було просто так «для галочки». Так не буде», – прокоментував Микола Романюк.
«Ми домовлялися, що ті підприємства, які працюють у нас із збитками без поважних причин, будуть закриті, або ліквідовані, або виставлені на аукціон. Ми обійдемося без послуги, яку надає те чи інше підприємство», – додав мер.
«Я розумію, що «Луцьктепло» і «Луцькводоканал» – це два таких специфічних підприємства, які залежать від того, наскільки держава повертає різницю в тарифах. Але всі інші до цього відношення не мають», – зазначив міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
55555 Показати IP 9 Серпня 2011 13:20
давно пора ліквідувати жеки, толку від них ніякого одні проблеми.
kamil Показати IP 9 Серпня 2011 13:28
все правильно!"
2341 Показати IP 9 Серпня 2011 14:59
"Правильно" та продати житлові будинки у приватні руки!!!! От тоді буде добре народу!!! Не буде на кого і поскаржитись та кому навіть кран перекрити при поривах. Приватник не буде панькатись, а одразу до суду за не сплату за послуги та на виселення з квартири. На мою думку треба заставити ЖЕКи працювати, а не лише отримувати гроші. А це можуть лише мешканці!!!!! А не влада.
kamil до 2341 Показати IP 10 Серпня 2011 10:10
вихід один - ОСББ. жеки це залишки радянської епохи.
агент 007 Показати IP 10 Серпня 2011 09:20
мер сказав що ліквідує значить це зробить і буде прав!
777 Показати IP 10 Серпня 2011 10:13
Ах які гарні рокіровки зробив новий мер-закачаєшся!!! І Молодість і ЖКП№2 були прибуткові ще в минулому році.Офігеть!!!Професіонал,мудрець,банкір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus