USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Земельні питання стали «каменем спотикання» для луцьких депутатів

28 Березня 2013 19:05
Деякі депутати Луцької міської ради не хотіли надавати дозвіл на розробку проектів землеустрою окремим підприємцям і підприємствам і через це між собою посварилися. Про це стало відомо під час 39 сесії Луцької міської ради 28 березня.

Через принципову позицію окремих депутатів, на сесії не могли прийняти чимало питань, які стосувалися надання дозволу на проекти землеустрою. Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба зауважив: «Треба обов’язково приймати рішення. Чи негативно, чи позитивно. Якщо негативно, то обґрунтувати. Інакше ми порушуємо закон».

Депутата підтримав нині діючий міський голова Микола Романюк: «Поставте себе на місце людей, які чекають на рішення від нас. Давайте закриваємо сесію або розходимося. Кажемо людям, що ми не хочемо вирішувати ваші питання. Вносьте якісь альтернативні рішення. Сидіти в залі і не голосувати. Бо я так не хочу, таке буває! Якщо ні, то ні. Це ж наповнення бюджету».

Зокрема депутати не дали дозволу на розробку технічної документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок ПрАТ «Луцькавтодор», ТОВ «Асфальт Волині».

Депутат Юрій Вега щодо ТОВ «Асфальт Волині» висловився: «Цинічно вкрадено у міста землю і завод». Після такого висловлювання земельні питання, які розглядали після цього, більшість депутатів не підтримала.

Обранець громади Андрій Козюра додав, що кожен депутат може звернутися до правоохоронних органів щодо правомірності дій орендаря, який бере землю. А «гальмуючи» окремі рішення без підстав, депутати не виконують своїх обов’язків: «Якщо ми так будемо робити, то ми зробимо гірше не собі, а людям, які чекають на наші рішення».

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зауважив, що більшість підприємців просить продовжити договір оренди. І поки депутати не приймають рішення, міський бюджет втрачає гроші.

Депутат Олександр Пиза запропонував перенести сесію. Його підтримав міський голова Микола Романюк. Тож сесію продовжать у п’ятницю 29 березня о 10:30.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus