USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді затягують розгляд земельних питань

6 Серпня 2014 17:34
Лучан, земельні питання щодо яких міська рада не може вирішити протягом 5-6 сесій, запросять на наступне пленарне засідання.

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 6 серпня.

Взяти участь у засіданні запросили представників усіх фракцій Луцькради, лучан, які протягом значного періоду не можуть отримати рішення міськради щодо продовження договорів оренди земельних ділянок або розробки проектної документації.

Як зауважив секретар міськради Сергій Григоренко, депутати неодноразово піднімали питання про те, що коли справа доходить до окремих проектів рішень земельних питань громадян, міська рада не приймає рішень і обґрунтовано не відмовляє. Так, є фізичні особи, рішення щодо яких не можуть ухвалити 5-6 разів поспіль. Таких громадян запросили на розширене засідання земельної комісії.

Зі слів голови комісії Володимира Никитюка, з’ясувати, чому депутати наполегливо не підтримують окремі рішення, неможливо, адже ті не аргументують свою позицію. Водночас, земельна комісія, зазвичай, підтримувала проекти рішень.

Депутат Юрій Вега наполегливо дискутував щодо одного з питань – дозволу на розроблення проекту землеустрою земельної ділянки на вулиці Львівській, 119. Попри те, що він підтримав це рішення під час останньої сесії міської ради, в нього виникли претензії щодо сплати за оренду. Так, договір оренди земельної ділянки лучанки Маматової закінчився 10 грудня 2013 року, а питання про розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок синові та доньці лучанки вперше винесли на розгляд Луцькради у січні 2014 року. На думку депутата, перш за все, громадянка повинна заплатити за оренду землі за період із грудня минулого року.



На це начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пояснив, що орендну плату сплачують на основі договору оренди, який громадянка не продовжила. Таким чином, підстав сплачувати орендну плату без належно оформленого документа у неї немає. Потрібно, мовляв, оформити ділянки рішенням сесії, після чого можна отримувати орендну плату.



Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що не потрібно займатися бюрократією, вигадувати папери, які лучанам потрібно приносити для того, щоб рішення пройшло. Рішення виносить на сесію управління земельних ресурсів Луцької міськради, і якби для цього не було законних підстав, його не виносили б.

«В нас є перелік рішень, за які не голосують – немає ані відмовного рішення, ані схвального і людина позбавлена можливості оскаржити його в суді. Я не знаю, чому депутати не голосують за ці рішення, може вони чекають хорошої погоди чи сприятливої фази місяця, але я пропоную по питаннях, які не проходять декілька разів, заявнику надсилати повідомлення про те, що рішення не пройшло із переліком депутатів, які не проголосували», - повідомив Ігор Поліщук.



Своєю чергою, депутат Луцькради Богдан Шиба визнав, що затягування прийняття рішень – знущання з людей, яким щоразу доводиться поновлювати документи. Наприклад, якщо рішення розглядають усьоме, людині доводиться ходити з документами протягом шести місяців. З його слів, потрібно внести зміни у регламент Луцькради та внести пункт щодо регулювання питань з голосування земельних відносин на підставі звернень громадян. Потрібно, мовляв, зазначити у регламенті, що рішення міськради мусить бути ухвалене обов’язково – або позитивне, або мотивовано негативне. Він нагадав, що закон передбачає термін у 30 днів для вирішення питань, таким чином переносити земельні питання із однієї сесії на іншу депутати не мають права.



Заслухавши лучан, учасники засідання вирішили запросити їх на наступну сесію Луцькради, щоб ті могли особисто побачити депутатів, які не голосують за їхні проекти рішень. Переконавшись, що перед ними не підставні особи, а реальні звичайні лучани, які, наприклад, хочуть оформити земельні ділянки на своїх родичів, учасники засідання закликали депутатів Луцькради ухвалити рішення щодо земельних питань.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 6 Серпня 2014 17:44
БЮТівські депутати найбільше замішані в дерибані землі. А таким як Гриборенко "потрібно займатися бюрократією, вигадувати", щоб і далі дерибанити. Довір'я вичерпано. Будьмо уважні!
amor en Ucrania до Лучанин Показати IP 6 Серпня 2014 18:16
А я вважаю, що Григоренко правий, він правду пише, що депутати не приймають рішень і водночас не відмовляють громадянам, ну напевно на це є певні причини...значить треба почекати і тоді побачимо результат.
Анонім до Лучанин Показати IP 6 Серпня 2014 18:18
Дупутат Гриб отримав три безкоштовні ділянки. І совість його не мучить.
Дупутат Показати IP 6 Серпня 2014 17:46
Никитюк, козюра перші хабарники по землі (і не тільки) , то і не пропускають, бо з іншими депутатами не хочуть ділитись.
Уруру Показати IP 6 Серпня 2014 17:52
"не знаю, чому депутати не голосують за ці рішення, може вони чекають хорошої погоди чи сприятливої фази місяця" - а цей Поліщук хлопець з гумором :)
вернидуб Показати IP 6 Серпня 2014 18:22
Мабуть в цьому зацікавлений Романюк і вся та банда Солідарності яка біля нього. Грошей на "Лапу" не отримали ось і не дають звичайним людям землю
Ссс Показати IP 6 Серпня 2014 20:38
Мэра група не голосуе
Гриць Показати IP 6 Серпня 2014 21:52
А Козлюра перший взяточник,чого там сидить? Дивиться з кого ще можна поживитися,чудо риже. Мені також пропонував земельну ділянку за. 10000$ я його послав на................ Далеко
достали Показати IP 6 Серпня 2014 22:22
Ткачук Є. і вся група мера не голосує. Не донесли....не дали....Достали. Нічого не міняється. Усіх на вила...Люстрцію Романюку, Ткачуку, і всьому Бюту
петро Показати IP 6 Серпня 2014 22:24
А де цей козел лисий - Женчик?!!! Як бабло - то він перший, як до людей - то я на морі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus