USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жінка 4 роки мерзне в холодній квартирі

30 Грудня 2011 13:28
Газовий котел у квартирі лучанки відключений уже четвертий рік. Уже котру зиму мешканка міста мерзне у холодній квартирі. Мовляв, ліквідувати технічні проблеми нікому.

Про це вона повідомила до редакції місцевої газети, - пише «Вісник+К».

Уже четвертий рік квартира лучанки Віри Скулінець не опалюється. Вирішення проблеми не є якимось надзвичайним явищем чи матеріально «не підйомним», однак, чиновники і палець об палець не вдарили, аби допомогти, - бідкається лучанка.

Жінка разом з донькою, інвалідом дитинства першої групи, проживали у Маневичах.
У 2006 сім’я переїхала до двокімнатної квартири в Луцьку, де мешкає наразі. Опалення тут автономне, тобто в квартирі стоїть газовий котел.
Коли 20 липня 2009 року інженер п експлуатації ЖКП-2, який обслуговує цей будинок, проводив перевірку, то в акті записав: «…відособлені димові вентиляційні канали в квартирі №26 складають розміри 9 на 13 сантиметрів», а згідно з проектом їх розміри мають бути 14 на 27 сантиметрів.
Тож, на звороті акта він зробив висновок: «…вентиляційні канали не відповідають технічним умовам і не можуть бути в експлуатації. Газові прилади підлягають відключенню…»
До слова, з перевіркою інженер прийшов не просто так. Напередодні в квартирі стався вибух. Дякувати Богу, ніхто не постраждав.
Уже 23 липня котел опломбували. Жінка одразу зібрала документи-висновки санепідемстанції, Держпожежнагялду, «Волиньгазу», товариства «Квадрат», яке спеціалізується на системах опалення і водопостачання та звернулась до влади. Усі вищезгадані служби зробили остаточний висновок: експлуатація можлива лише після проведення робіт по відновленню тяги в димоході. Тобто необхідно розширити димовий канал.
«І тут виявилося, що це нікому зробити. ЖКП-2 послалося на «Волиньгаз», мовляв, вони відключили, хай і ремонтують», - розповіла Віра Скулінець.
З її слів, не допомогли і звернення в управління ЖКГ, прокуратуру та суд. Котел відключений уже 4 роки. У квартирі нема ані тепла, ані гарячої води.

«Є купа відписок, зокрема від міської влади, де значиться, що вентиляційний канал придатний для експлуатації. Тому ще звернулася жо Волинської торгово-промислової палати і за власні кошти зробила будівельно-технічну експертизу квартири. Тут теж вказали, що «димовентиляційний котел опалення не відповідає технічним умовам і не може бути в експлуатації», - каже жінка.
За її словами, після цього міська влада призначила свою комісію, яка постановила, що «квартира відповідає усім нормам і придатна для проживання… Тяга в квартирі при закритих вікнах нормальна».
Отже, згідно з цим висновком, котел можна розпломбовувати.
«Але включати його боюся, бо не просто так 4 роки тому бабахнуло. Так, гріємося від побутового електрообігрівача. Зрештою, в суд позов подати теж не можу, бо там ніяк не виірішать, яка це справа: адміністративна чи цивільна», - зазначила жінка.
Поза тим, за її словами, тепер ще й виявилося, що квартира приватизована. Хоча, стверджує лучанка, вона її не приватизовувала. Так, мусила звернулася до суду із позовом про розприватизацію.
«Скільки ще мені це терпіти – не знаю. І як мені жити, до кого звертатися? Чи мене почують тоді, коли включу котел і рвоне і хтось постраждає?», - бідкається Віра Скулинець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 30 Грудня 2011 14:27
Оце так працює наша мерія. Розказують як гарно все у місті і бюджет складають гарно, а проблем лучан не вирішують. Як все занедбано. У міській раді опалення гарне і живуть вони там гарно...
Сергій Показати IP 30 Грудня 2011 18:14
Оце економія і нові нанотехнології! Можна на Нобелевську, або мінімум на енергозберігаючі технологіїї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus