USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зменшити ставки не можна звільняти вихователів, - кому ставить мерія

26 Січня 2011 16:52
Профспілкові комітети дошкільних заходів освіти Луцька звернулися до Луцької міської ради з проханням знайти кошти для збереження попередніх ставок педагогів у дитсадках, а не скорочувати їх до 0,9.

Звернення озвучила 26 січня на сесії міськради голова міської профспілки працівників галузі освіти і науки Галина Василенко.

Як повідомив начальник управління освіти Луцькради Олег Гребенюк, зменшення ставок працівників луцьких садочків така ситуація спричинена дефіцитом бюджету у сфері освіти. Аби зберегти старі ставки, необхідно віднайти близько 2 мільйонів 200 тисяч гривень.

Василенко повідомила, що працівники 39 дитсадочків Луцька - проти такого рішення, адже їх заробітна плата з урахуванням податків та зборів стане на рівні 800-840 гривень - залежно від кваліфікації працівника.
Голова профкому каже, що освітяни розуміють важкий фінансовий стан, однак вони кажуть, що зі зростанням вартості продуктів харчування, енергоносіїв та товарів першої необхідності не зможуть їх оплачувати.

За словами Гребенюка альтернативним рішенням могло би стати скорочення працівників. Для цього необхідно звільнити 98 працівників ДНЗ.

«Ні для батьків, ні для дітей рішення про зменшення ставки не вплине. Півгодини зранку і годину увечері працюватиме чергова група з вихователем. Батьки не матимуть незручності у зв’язку з роботою садків», - зазначив освітянин.

Аби віднайти кошти, депутати вирішили створити тимчасову комісію на чолі з Андрієм Осіповим. Також до її складу увійдуть Олег Чернецький, Антон Сосновський, Анатолій Пархом’юк та Сергій Григоренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
татьяна Показати IP 26 Січня 2011 17:20
Так не може бути, у всіх діти, роботи. Доплачувати вихователям не має звідки, але так залишати не можна. Зарплата це є позор, як вихователі будуть наших діток любити, коли у них сльози на очах.
Лучанка до татьяна Показати IP 26 Січня 2011 18:25
Тетяна, я звами цілком згодна. Дійсно,як вихователі будуть любити і доглядати наших дітей, коли в той самий момент будуть думати, як їм прогодувати своїх. не говорячи вже про теза які кошти оплатити квартиру і інші комунальні послуги. Шановні і дорогі наші вихователі - тримайтися ми з вами, дякую вам за вашу працю!
hz Показати IP 26 Січня 2011 18:00
не можна зменшувати зарплати. вони і так нижче меншого. шо це за країна така де піднімають всі ціни і зменшують зарплати????????????
Exaboto до hz Показати IP 27 Січня 2011 10:05
які люди така і держава.
Igor Показати IP 26 Січня 2011 19:29
Якщо добре пошукати гроші завжди знайдуться. Може Романюк і його заступники відмовляться від своєї зарплати? та інших проплачених привілегій. Вони ж не бідні люди. Хай покажуть свою любов до своїх виборців не на словах а на ділі. Або хай звернуться до депутатів з ВР чому вони не на повну профінансували галузь в той час коли купуються десятки іномарок, вони що на свої не можуть їздити. Крати менше треба!!.
Валентин Показати IP 26 Січня 2011 19:33
Хай поскорочують обслуговуючий персонал який сидить у відділі освіти і тільки бумажки перекидає і не потрібні перевірки проводить. Хай їх на 09 переведуть, скоротять.
D Показати IP 26 Січня 2011 20:26
Скоротити їх і все, що тут думати.
huwre Показати IP 26 Січня 2011 23:15
на виховатеях економити гріх Адже вони несуть відповідальність,а яка може бути відповідальність за 800 грн?
123 Показати IP 27 Січня 2011 10:35
Я голова Батьківського комітету вясельній групі одного з дитячих закладів. Перед Новорічними святами прикрашала групу до свят. Була в групі яку відвідує моя доця майже 3 години. В той момент там було "ЛИШЕ 12 діток" з 25(група старша ясельна). Після цього ставлюся з величезною повагою до роботи Вихователів та особливо Нянь в дитсадку. Кожне дитя щось хоче, інше просить пити, пісяти, дати іграшку,другі вже за іграшки бються. А в тих діток зараз період "Почимучки" А що тьотя робить? А нащо? А чого? А в нас дома так, а в нас не так? І на все це вихователі та няні відповідають і обгрунтовано та зрозуміло, кожному витирають соплі, дивляться щоб не поранились малята. Дуже б хотілось, щоб наші очільники та члени виконавчого комітету, які прийняли таке рішення пішли на один лише день по 2 години в різні групи до діток починаючи від ясельної і до старшої. Спробували навіть не самі няньчити а лише з цимиж вихователями побути в тій обстановці. Можливо тодіб чиясь робота і за цінувалась. Соробно новообраній владі таке робити!!!!!
Тарас Показати IP 27 Січня 2011 13:09
Ехабото, ти ходив трохи в школу? Маєш якусь освіту? Чи вмієш читати, не ворушачи губами? Де і в якій школі тебе вчили7 Це дуже цікаво для майбутнього фейлетону про легендарну тупість людини.
Exaboto до Тарас Показати IP 27 Січня 2011 15:53
Маю вищу освіту, вчився в 24 школі. Щось мені не зовсім зрозумілий твій сарказм...
saturnandrey Показати IP 27 Січня 2011 20:16
геть таку владу яка за своїх дітей не дбає!!! Ганьба!!
Лучанка Показати IP 27 Січня 2011 21:00
saturnandrey цілковито з вами згодна. Ганьба владі! але що поробиш самі вибирали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus