USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зранку штраф - увечері узаконення будівництва, - міськрада

21 Жовтня 2009 15:04
Луцький міський голова Богдан Шиба планує підготувати звернення до Волинської обласної ради та Кабінету Міністрів України про те, щоб узаконення самовільних забудов відбувалося лише після сплати штрафу за таку забудову. Про це стало відомо сьогодні під час наради з питань самовільного будівництва та взаємодії контролюючих органів у Луцькі міській раді – інформує 21 жовтня репортер «Волинських новин».
«Я підготую звернення до обласної ради та до міністра про те, що повинна наступити відповідальність за будь-яке самовільне будівництво. Спочатку повинен бути оформлений протокол, а тоді має відбутися узаконення. Нехай спершу заплатять штраф» - заявив міський голова.
Зі свого боку представники департаменту містобудування Луцької міської ради пообіцяли, що будуть інформувати прокуратуру, відділ МНС, виконавчу службу про несанкціоноване введення в експлуатацію самовільних забудов.
Навіть якщо суд визнає право власності, то доки не буде проведено всіх необхідних експертиз, не буде усіх дозволів, доки проектна документація не буде приведена в порядок, дозволяти експлуатацію будівні не можна – вважають у Луцькій міській раді.
Богдан Шиба зазначив, що проблема реконструкції діючих приміщень є чи не більш болючою, аніж самовільні новобудови. Якщо новий гараж чи кіоск можна перенести, то реконструкція перших поверхів без належних експертиз може привести до катастрофічних наслідків.
Тож на його думку, лише погодження проектів недостатньо, а спеціалістам потрібно проводити безпосередній огляд будівель, які планують реконструювати. За його словами, він не пригадує жодного випадку, аби під час будівництва чи реконструкції була б зібрана уся належна документація і виконані усі необхідні експертизи. Адже зараз, аби реконструкція була законною, контролюючим органам достатньо погодженого проекту.
Крім того, пан Шиба вважає, що недостатньо жорстко вирішуються питання про об’єкти, які будуються на комунікаціях. За словами начальника інспекції АБК Луцької міської ради, Володимира Кадебського такі будівлі дуже небезпечні. У місті вже зафіксовано кілька об’єктів, власники яких проігнорували чинне законодавство і не перенесли ані комунікацій, ані споруд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus