USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Зупинку «Драмтеатр» в Луцьку демонтують. ФОТО

22 Жовтня 2012 14:26
Частину зупинки громадського транспорту «Драмтеатр» в Луцьку 22 жовтня почали демонтувати.

Знесенню підлягає декілька секцій металевої конструкції зупинки, що біля входу у приміщення Волинського окружного адміністративного суду.



Зміни не стосуються декількох секцій на початку зупинки (де зазвичай зупиняються тролейбуси), а також торгового павільйону «Цукерочка».

Як розповіла власниця цього магазинчика Людмила Павлович, зупинку громадського транспорту, зокрема усі металеві конструкції, вона облаштовувала власним коштом. Втім, не заперечує, що частину зупинки зносять. «Як влада так вирішила, то нехай зносять, аби магазин не зачіпали, бо в мене все законно», ‒ каже підприємець. Жінка також розповіла, що про знесення магазинчиків на зупинках громадського транспорту в місті нічого не знає, але, якщо влада цього вимагатиме, то готова забрати свій павільйон за декількох умов. «Якщо запропонують місце, і воно мені сподобається, то готова співпрацювати, або, якщо мають багато мільйонів, то хай компенсують», ‒ зауважила Павлович.

Тим часом про власне бачення щодо облаштування зупинок громадського транспорту у коментарі «ВН» розповів головний архітектор міста Юрій Казмірук. З його слів, 10 чи більше років тому, можливо, й виправдано було поєднувати зупинки з торговими павільйонами. «Чи такими методами варто йти сьогодні? Звичайно, що ні. Чому? Тому що цей процес безконтрольно перетворився ... по суті замість зупинки, як це мало би носити назву, вона переросла в розміщення торгових закладів. Торгові заклади «розрослися» до рівня міні-гастрономів, супермаркетів на тротуарах. І всюди є, по суті, порушення. Неспроста контролюючі органи, і прокуратура, і державтоінспекція, і управління архітектури, управління земельних ресурсів були залучені до інвентаризації цих зупинок, щоби виявити, проаналізувати методи їх відповідності державним нормам», ‒ пояснив Казмірук.

На його думку, зупинка громадського транспорту – це мінімально облаштоване місце, де розташована інформація про розклад руху транспорту і, «щоб пішохід міг, очікуючи транспорт, заховатися від сонця чи від сильних опадів». «Боже борони, перетворювати зупинки у гастрономи!» ‒ резюмував головний архітектор міста.

Нагадаємо, що знести частину зупинки громадського транспорту «Драмтеатр» дозволили члени виконавчого комітету Луцької міськради під час засідання 10 жовтня.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Ирина Показати IP 22 Жовтня 2012 15:08
ВСЕ магазины на остановках необходимо давно снести, позорище и рассадник алкоголизма - посмотрите, чем торгуют. И вовсю продают спиртное и сигареты несовершеннолетним. И плевать мне на предпринимателей, которые ими владеют- думать надо головой, что такой бардак не вечен, мы же не на базаре живем...
предприниматель до Ирина Показати IP 22 Жовтня 2012 15:26
Особенно одареной - ти сделай хоть одну остановку за свой счет и тогда плюй на бардак по идее тебе лучше под открытым небом ждать маршрутку
Андрій до Ирина Показати IP 22 Жовтня 2012 16:00
А що поганого в тому, щоб вийшовши з громадського транспорту, купити хліба чи молока додому. Що для цього треба йти спеціально за 300 метрів в магазин? Крім того, якщо знести всі ці магазинчики, то я й не знаю, де на пр.Соборності можна хліба купити. А щодо продажу алкоголю чи тютюну, то думаю, що це інше питання. З.І. Лікбезу про розміщення "там-таму" не треба. :)
Лучанин до Андрій Показати IP 23 Жовтня 2012 21:40
Моя Вам порада - краще пройдіться і купіть в магазині....Ви скажіть, чи готові купувати хліб у продавщиці, яка Вам продає хліб, не вимивши руки (бо умиваників на зупинці,самі розумієте,немає) після пододу до клозету...
Любі свині Показати IP 22 Жовтня 2012 15:36
Ірина, Ірочка, Іруся, Пані Іра - загалом права на всі 100%
Сергей Показати IP 22 Жовтня 2012 16:23
Головний архітектор, либонь, маршутками не їздить і в таких магазинчиках не скуповується - звичайно, гордість не дозволить, та і брезгування закладами для біологічної маси. А тут дехто з власників супермаркетів запропонував збільшити власні прибутки шляхом знесення маленьких магазинчиків - гроші за відповідне рішення набагато раніше були переведені на особистий рахунок архітектора. Треба ж йому, бідоласі, оздоровитися зимою на кількох курортах, звісно ж не за власний рахунок.
ліберал2 Показати IP 22 Жовтня 2012 16:34
Головний архітектор вражає інтелектом.. «Боже борони, перетворювати зупинки у гастрономи!»,так спілкуватися навіть грамотний прораб не буде.."Згоден з предприниматель, достатньо контролювати виконання законів підприємцями, торговцями зупинок (не продавати дія дітям підакцизні товари), а декому все би тільки позакривати, у підприєців теж є діти, і їх чимось треба кормити!
Василь Показати IP 22 Жовтня 2012 16:37
Магазини на зупинках - це комфортно, у Європі такі магазини скрізь. Може треба трохи удосконалити цей бізнес? А знімати не потрібно, все ж для людей. А алкаш і без цього знайде собі "знаряддя".
Перехожий Показати IP 22 Жовтня 2012 16:54
Все потрібно знести! І базари теж, проти яких воюють супермаркети. І потім буде срака гола - аби грала радіола. Місцева громада все зробить: і назви зупинок, і освітлення, і благоустрій... років через 300.
Любі свині Показати IP 22 Жовтня 2012 17:32
Ірина, Ірочка, Іруся, Пані Іра - загалом права на всі 100%
Ирина Показати IP 22 Жовтня 2012 17:43
В странах Евросоюза бывала не раз, не два и не пять, а больше- остановки общественного транспорта есть просто остановки, с расписанием движения и скамеечкой, легкой крышей над головой, а не гастрономы с водкой и вонючими алкашами, плюющими нам под ноги, выходя, купив "чекушку". Если вы, люди, предпочитаете поить наших детей и дальше- не нойте потом, что украинцы спиваются...
Відповідь до Ирина Показати IP 23 Жовтня 2012 11:22
От Їдьте туди і живіть там! А алкаші в нас не від того що на зупинках магазинчики. Таке відчуття що в супермаркетах алкаші не скуповуються? І взагалі не перекидайте проблему виховання на захворювання та соціальну байдужість. В нас є закон який забороняє ПИТИ в громадських місцях і палити - от виконуйте його!
Агась Показати IP 22 Жовтня 2012 18:44
А ніхто не задумувався, куди ходять в туалет продавці цих цілодобових магазинів на зупинках? Санвузлів же у них не передбачено... В кущики чи на відерце за шторкою поруч із продуктами ? ...
Агасю )) до Агась Показати IP 26 Жовтня 2012 17:19
А хто сказав що там нема туалетів? там не тільки холодна вода э але ы гаряча відповідно і каналізація. Без цих норм не відкрити продуктовий магазин! Ну про що я говорю - коли люди згідні платити за ледь теплі батареї думаючи що це нормально! Читайте нормативи а потім кажіть.
Волиняка Показати IP 22 Жовтня 2012 19:01
А де за кошти міськради побудували зупинку? Вдумайтесь -- руйнують побудовану підприємцем зупинку громадського транспорту, яку погану функцію вона виконувала для громади? Є незаконно побудовані будови в місті,в тму числі нашумівша будова біля буратіно, так отам іди архітектор і воюй, доводь свою цінність для громади. а цигарки і горілку приплутувати до зупинок і магазинів можуть лише або дуже заангажовані люди, або досить обмежені.
Tanya Показати IP 22 Жовтня 2012 19:10
А вам не доводилося жити у квартирі, вікна якої виходять на зупинку з таким магазином, працюючим цілодобово? Спробуйте заснути під горлання компаній напідпитку, які дозаправляються саме в таких магазинах, а потім з'ясовують стосунки....
синяк Показати IP 22 Жовтня 2012 19:19
де я буду купувати гарилку переповз и бухай дальше печ1нка рада ..
Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2012 19:22
Пан архітектор заікнувся за розклад руху маршрутних таксі, а де він бачив таке чудо??? особисто я ще ніде не бачив.
111 Показати IP 22 Жовтня 2012 19:51
як варіант - забрати в зупинок право продавати алкоголь і цигарки, під страхом знесення магазинчику
Здрасте Показати IP 22 Жовтня 2012 20:44
Завтра Казмірук отримає завдання заспівати хвалебну пісню кіоскам і він виконає її не гірше. Дозвіл людині дали, реконструкція зупинки (читай вклад у місто поза встановлені законами норми) зроблений? То якого Казміруку ще потрібно?
123 Показати IP 22 Жовтня 2012 23:08
Транспорт ходить чітко за розкладом -> люди не проводять на зупинках купу часу -> відпадає необхідність в магазинах. На мою думку, саме за таким планом слід діяти міській раді. Малі архітектурні форми в виконанні наших "архітекторів" роблять місто неохайним та занедбаним.
??? Показати IP 23 Жовтня 2012 08:30
А шо, це стосується всіх зупинок у місті???
Варяг Показати IP 23 Жовтня 2012 11:36
Зупинки в районі Театрального майдану мають бути зразковими - це обличчя міста!
укб Показати IP 23 Жовтня 2012 15:11
Просто Маріі Ананьівній хочеться хорошого вигляду перед будовою підпорядкованого ій суду, все інше від лукавого. Про знесення було відомо ще років три-чотири назад.
филимон Показати IP 23 Жовтня 2012 19:11
Молодцы подготавливают плацдарм к деребану военкомата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus