USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Звідки Романюк взяв адреси для розсилання «листів щастя»?

21 Жовтня 2010 13:09
Законність розповсюдження листів кандидата на посаду луцького міського голови, депутата Волиньради Миколи Романюка ставлять під сумнів. Причиною є те, що окремі лучани отримують листи за адресою, яку вказували у договорі з «ПриватБанком» як адресу фактичного місця проживання, хоч зареєстровані за іншою адресою.

Відтак серед лучан стала ширитися здогадки, що в якості бази адрес для розсилання листів виборчий штаб кандидата використав клієнтську базу «ПриватБанку».

Як розповів лучанин Валерій Фенько, такий від Романюка його сім’я отримала ще 7 жовтня.

«Прийшов, відкриваю ящик – три листи, які звикли називати листами щастя. Листівки адресовані мені, дружині й дочці. Аналізую звідки воно. Я з грудня пенсіонер, і в «ПриватБанку» в мене рахунок. Дочка теж має карточку, то видно вичисляють – усі дані беруть. І дружина колись карточку оформляла. А листівка то агітаційного характеру», – поділився він.

Окрім цього, Фенько розповів і про своє здивування, коли наступного дня, 8 жовтня, усі мешканці його будинку по проспекту Соборності, 16 отримали газету «Віче», яка містила багато рекламних матеріалів саме про кандидата Романюка.

«Приходжу додому – дивлюсь газета «Віче». Питаю звідки взялась газета, хто купив. Тож ніколи не виписували! Виявляється, ніхто не купляв, в кожну квартиру ходили розносили. А там половина газети – агітація про Романюка. Весь наш будинок отримав», – сказав він.

Луцький адвокат Андрій Осіпов каже, що використання клієнтської бази такою метою може містити ознаки порушення закону «Про банки і банківську діяльність», а саме – розголошення банківської таємниці.

«До банківської таємниці відноситься прізвище, ім’я, по батькові, адреса проживання та інші відомості про людину», – пояснив юрист.

За словами Осіпова, щодо відповідальності банку за поширення банківської таємниці законом передбачена відповідальність у вигляді відшкодування моральної шкоди за факти поширення, а також відшкодування завданих збитків, якщо збитки будуть цим спричинені.

«Зрозуміло, що в даному випадку тільки моральна шкода, ніяких збитків даний лист завдати не може. Як оцінити моральну шкоду? Оскільки це є маніпуляція свідомістю громадян щодо вибору певної особи мером міста, то зрозуміло, що моральна шкода звичайної людини має бути помножена на особливість сьогоднішньої ситуації, коли кандидат, який використав банківську таємницю, одразу поставив себе в нерівне становище з іншими претендентами. А закон говорить, що треба максимально зважувати всіх претендентів, вони повинні бути в рівних умовах. Різниця в їхній нерівності може бути лише у фінансуванні виборчої кампанії», – запевнив юрист.

Довести те, що штаб Романюка використав банківський адмінресурс неважко, переконує Осіпов.

«Стандартний позов – громадянин «Іванов» подає до Луцького міськрайонного суду, зазначає кандидата, про якого ми говоримо, саму банківську установу. І питає їх в суді: «Скажіть, де ви конкретно взяли мою адресу?». Повірте, що доказати це не є складно, бо вони прийдуть і запитають: «Ви мене знаєте особисто? Ви знаєте моїх родичів? Ви знаєте моїх друзів? Ні! То де ви взяли мою адресу? Зі службового користування, з використання банківської таємниці? Прекрасно! Якщо ви використали банківську таємницю, то несіть відповідальність у вигляді відшкодування завданої моральної шкоди», – пояснив він.

Натомість у виборчому штабі кандидата Миколи Романюка нічого не знають про те, звідки взялися адреси для розсилки листа. Керівник штабу Юрій Вербич стверджує, що йому невідомо, яка база використовувалась для поширення «відкритих листів» і порадив звернутись до самого кандидата. Номером мобільного телефону Романюка Вербич поділитись не зміг, порадивши зателефонувати до кандидата на роботу – у «ПриватБанк». Натомість у приймальні банківської установи чітко повідомили – «Микола Ярославович у відпустці, його немає».

Нагадаємо також, завтра, 22 жовтня в апеляційному розглядатиметься скарга кандидата на посаду луцького міського голови Володимира Бондаря на дії Луцької територіальної виборчої комісії. Ця комісія на своєму засіданні 16 жовтня, розглянувши скаргу Бондаря на дії кандидата на посаду луцького міського голови Миколу Романюка, відхилила скаргу щодо незаконної агітації Миколою Романюком шляхом розсилання листів лучанам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Наглий Показати IP 21 Жовтня 2010 13:24
Людина, яка так нахально рветься до влади, не повинна туди потрапити. Добре, якби вона попрацювала трохи на важких фізичних роботах. Як у Китаї. Тепер, бачите, як вони далеко пішли вперед. Я теж отримав такий "лист щастя". Банківська таємниця не для ПриватБанку. Хай Дніпропетровське керівництво банку спитає Романюка, що він дозволяє собі робити.
Назар Правда Показати IP 21 Жовтня 2010 13:33
Згадуються вибори мера, коли Шибу так само "ловили" на використанні особистих даних виборців
випадкова Показати IP 21 Жовтня 2010 13:44
мені також надійшов лист "щастя"! яке було моє здивування, коли цей лист без зворотньої адреси на мою особисту адресу був надісланий через пошту. Куди дивиться поштамп!!!!! А взагалі звідки інформація про мої дані, якщо я не є клієнтом банку Романюка? Можливо інформація отримана також через інші підприємства, установи, організації, які мають базу власників, мешканців квартир??? Розпочинати карєру мера міста із застосуванням незаконних методів роботи - ГАНЬБА такому меру!!!!!!!
люба Показати IP 21 Жовтня 2010 13:54
а ось вам і база всієї України, де кожен може найти свій адрес http://www.nomer.org/allukraina/
Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2010 13:54
Як на мене, то процес буде програно. Єдиним адекватним варіантом боротьби проти Романюка залишились вибори і відповідні засоби запобігання фальсифікаціям і підкупу. Але хто боротиметься проти брудних методів, коли більшість основних претендентів та їх однопартійців вже давно застосовують незаконні методи та засоби. Шкодую, що інтернет доступний малій кількості лучан, а до тих хто читає звертаюсь із закликом беріть все що дають, обіцяйте всім хто використовує адмінресурс і т.п. А зайшовши на дільницю і в кабінку - зверніться до власної совісті - не дайте пройти тим, що вже були. Результати роботи відомі всім!!!
Mirna Показати IP 21 Жовтня 2010 14:30
до люби щось нікого не можу знайти в цій базі: ні себе, ні батьків, ні родичів. вже й кількох друзів дані вводила. як воно працює?
Огого до Mirna Показати IP 21 Жовтня 2010 14:58
База українською мовою шукає. Реально познаходила всіх, ги
людмила Показати IP 21 Жовтня 2010 14:52
А до чого тут Закон про банки... " Шиба , Аверс, УМВСА поширили всю базу даних про лучан, яка міститься в паспортному відділкенні, ЖКП і в договорах з Аверсом та Телекомсом. Бодар був і буде придурком, бо крім пихатої морди - нічого собою не представляє. Не в суд йому іти, а нехай до друга Шваидкого В.В. піде і запитає - чому той протимправно пеердав базу паспортних даних товариству з обмеженою відповідальністю "Місцевий обчислювальний центр" За що Бондар з Швидким боровся - на те й напорповся , а Микола Романюк туту ні до чого!!!! Базу даних про лучан йому "сканула" Нестеручка в банк для розрахунків за компослуги.
))) до людмила Показати IP 21 Жовтня 2010 19:14
"Базу даних про лучан йому "сканула" Нестеручка в банк для розрахунків за компослуги" ось-ось, істіну глаголєтє, пані! Для розрахунків за компослуги! Яким чином агітація за кандидата у мери сприяє розрахункам за компослуги? Ви розумієте, що ви знову видаєте ваші брудненькі штабні оборудки? І для довідки: Міський обчислювальний центр, згідно з відповідним законодавством, створював свою єдину базу даних ще при Кривицькому. Тепер поясніть мені, дурепі, яка логіка у Вашому геніальному дописі? До чого тут Бондар та Швидкий? 2 Назар Правда: так, Шибі свого часу теж дорікали використанням бази даних лучан. Але річ у тім, що тоді це - однозначно - не було заборонено законодавством. Тепер будь-які списки виборців зачіпати не можна взагалі. Якщо ж дійсно підтвердиться, що МЯР таки використав базу даних ПриватБанку ))) ну, десь з місяць чи трохи більше тому вже й це забороненив відповідний закон... його що, хтось надурив, що мерська посада дає недоторканність, чи що? )))
тов.Пахло Показати IP 21 Жовтня 2010 16:03
- Да пашлі Ви !!!!!!!!
Ми Показати IP 21 Жовтня 2010 16:21
Ну всьо, ми пашлі...
Оксе Показати IP 21 Жовтня 2010 16:53
Шкода,що"ВН" настільки заангажовані Бондарем.Я була про вас кращої думки
vv Показати IP 21 Жовтня 2010 17:04
Все...несила більше читати цей проплачений Бондарем інтернет -ресурс. Рахуйте що 1 читача у Вас уже немає і ніколи не буде. Прощавайте друзі.З Вами не цікаво.
До Оксе Показати IP 21 Жовтня 2010 17:06
Зайдіть на Волинський інформаційний портал і проаналізуйте, ким він заангажований. Під резонансними інформаціями там взагалі коментів не ставлять. І осанну співають МРЯ
Луцький до До Оксе Показати IP 22 Жовтня 2010 08:25
Тут теж коментів не ставлять (згадайте Башкаленка)
Міля Показати IP 21 Жовтня 2010 17:29
думала голосувати за Романюка. Тепер передумала за те що він творить. Буду голосувати, як і більшість лучан за Токарського.
[email protected]буба Показати IP 21 Жовтня 2010 18:15
в моїй сім"ї лише я отримла такий лист, бо всі інші карточки не в ПривЄт банку мають...
іван Показати IP 21 Жовтня 2010 19:47
мені теж прийшов цей лист , але не від кандидата на посаду мера , а від директора банку . І причому тут вибори?
Юлія Показати IP 21 Жовтня 2010 20:58
Приват банк тут нідочого, нам всім теж прийшов цей лист, хоча ми ніколи не мали справи з цим банком
знаючий Показати IP 21 Жовтня 2010 22:11
А в моїй родині двоє людей.І вони мали рахунки в цьому банку!Мої родичі в шоці!Я підтримую думку Мілі!За нових треба голосувати!!!
Mirna Показати IP 21 Жовтня 2010 22:21
до люба і до Огого ні українською, ні російською мені нікого так і не знаходить якесь сумнівне джерело)
makar Показати IP 22 Жовтня 2010 06:51
...і в мою поштову скриньку прийщло аж 3 листи.причому один з адресатів вже давно як не приписаний тут...ХЗ.
GOGA Показати IP 22 Жовтня 2010 09:14
Проплачений інет-ресурс... Ржу-німагу! Сходіть на ВІП чи на Вол. правду... Ось де вже страх і нудність. Тут бодай всі коменти ставлять.... Ну... майже всі. За Романюка вжисть не буду голосувати. А Токарський - бандитська пика...
Serg Показати IP 22 Жовтня 2010 11:55
Для Mirna ПІБ - російською, місто - українською
Ласковая Показати IP 22 Жовтня 2010 13:33
http://www.nomer.org/allukraina/ - неправда, там всіх немає. І застаріла інформація. А всі дані про виборців можна на виборчих дільницях взяти.
Ласковая Показати IP 22 Жовтня 2010 13:37
А як же той аргумент, що Романюк "КРАСІВИЙ"?
Ласковая Показати IP 22 Жовтня 2010 13:38
Міля Вчора 17:29 Відповісти думала голосувати за Романюка. Тепер передумала за те що він творить. Буду голосувати, як і більшість лучан за ТокарськогО. - ЦЕ ВИ ПРАВДУ ПИШЕТЕ, що більшість лучан за Токарського?
міля Показати IP 22 Жовтня 2010 16:28
До ласкавої. У Токарського рейтинг найвищий, то правда. Через тиждень він буде мером.
Ласковая Показати IP 22 Жовтня 2010 17:17
Я проста середньостатистична лучанка, тому навіть не знала хто такий Токарський, поки він в мери не попхався. Тому не збираюсь за нього голосувати тільки тому, що в нього реятинг високий. Напишіть хтось чому за нього голосувати?
Наталія Показати IP 22 Жовтня 2010 19:01
Де ж у Токарського найвищий рейтинг? Де ви таке побачили? Я також хочу на це глянути. Особисто я також про Токарського нічого не чула до виборів, крім того, що це він побудував Ювант. Чому, скажіть мені, ніхто не піднімай такій скандал, коли кожному на мобільний телефон приходило смс-повідомлення про те, що у Бондаря ефір? Чому ж зараз підняли?? Особисто моїй сім*ї не приходив лист щастя від Романюка, хоча, за вашими словами, це досить дивно. Вся моя сім*я і всі друзі на картках ПриватБанку і нікому не прийшло.
Наталія Показати IP 22 Жовтня 2010 19:08
іван Вчора 19:47 Відповісти мені теж прийшов цей лист , але не від кандидата на посаду мера , а від директора банку . І причому тут вибори? - таке питання постало не тільки у вас. Таке враження, що вибори тут якраз до того, щоб приколупатися до кожної дії
poppy Показати IP 23 Жовтня 2010 12:38
А мене особисто обурює така "конфеденційність"! Ладно листи на дім приходять, а от коли на мобільний приходять смс-ки - то про Чижика фільм подивитися, то за ще когось, причому смс прийшло в день виборів)))Вся інформація відкрита(неприємненьке відчуття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus