USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

10-й «Бандерштат» у Луцьку буде найграндіознішим

19 Липня 2016 12:55
Три музичні сцени, переможниця «Євробачення» Джамала, до 60 гуртів різних музичних стилів, голова Верховної Ради, нардепи та екс-заступник Генпрокурора на гутірковій сцені, нові локації: десятий фестиваль українського духу «Бандерштат» 5-7 серпня обіцяють зробити найбільш масштабним.

Про це стало відомо під час прес-конференції організаторів фестивалю «Бандерштат» 19 липня у Луцьку.

Арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк зауважив, що 10-й фестиваль «Бандерштат» під час підготовки виправдав цілі, які на нього покладали. Так, фестиваль розширили до трьох сцен, розведених у часі: окрім традиційних головної та акустичної діятиме денна сцена URBAN-stage, де зібрали представників альтернативної важкої сцени України.

Цьогоріч фестиваль демонструватиме різноманіття гуртів та учасників, зокрема, виступить переможниця конкурсу «Євробачення» Джамала. Символічною є присутність культового українського гурту «Брати Гадюкіни», з назви однієї з пісень якого свого часу утворили назву фестивалю. Серед 60 гуртів, які виступлять у рамках 10-го «Бандерштату»: «Тартак», «Brutto», «Антитіла», «O.Torvald», «Stoned Jesus», «Гайдамаки», «Роллікс», «Фіолет», «Жадан і Собаки», «Веремій», «Карна», «Morphine Suffering», «Анна», «Epolets», «Arlett», «Freedom».

На нічній сцені на відвідувачів цього року чекатимуть сюрпризи – якщо раніше там грали переважно молоді гурти, то нині акустичну програму презентуватиме Арсен Мірзоян, проект Сашка Положинського «Був’є», вокаліст гурту «Мотор’ролла» Сергій Присяжний.
Окрім сцен діятиме декілька інших локацій, зокрема відбудуться майстер-класи гри на музичних інструментах. Вперше з фулл-програмою на фестиваль завітає Сергій Жадан, який виступатиме на головній сцені з проектом «Жадан і Собаки», а на літературній читатиме свої вірші.

Цьогоріч локацію як ніколи «напхають» цікавими та змістовними речами. До прикладу, для найменших відвідувачів організують дитяче містечко, діятиме Bander Food Fest, який організовують спільно з організаторами Lutsk Food Fest, інша зона стосуватиметься проблем урбаністики, де за філіжанкою кави можна буде поспілкуватися з фахівцями у цій сфері, а також локація, присвячена воркшопам на актуальну для суспільства тематику, зокрема, йдеться про пропаганду. Про це розповіла виконавчий директор фестивалю Марина Хромих.
Голова оргкомітету фестивалю, нардеп Ігор Гузь розповів, що сподівається, що ювілейний 10-й фестиваль буде найкращим за усі роки, а наступний, 11-й відбуватиметься із новими підходами. Незважаючи на обставини, організатори дотримуються своєї позиції – фестиваль є не лише музичним, а й громадсько-політичним та присвячений очільнику ОУН Степану Бандері та лишатиметься безалкогольним.

Найцікавішою за всі попередні фестивалі буде гутіркова сцена, куди цьогоріч запросили екс-заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе, нардепа Володимира Парасюка, голову Верховної Ради Андрія Парубія, Надію Савченко та інших цікавих гостей.

Наразі статистика продажу квитків на фестиваль свідчить, що львів’яни втричі активніше купують квитки на «Бандерштат». Отже, лучан закликають «прокидатися» та приходити на фестиваль, адже від продажу квитків фестиваль знаходить ресурси для оплати витрат на організацію. За станом на сьогодні організатори не можуть сказати, що фестиваль принаймні виходить на нуль.
За порядком під час фестивалю слідкуватимуть працівники патрульної поліції, на вході працюватиме приватна охорона, також допомагатиме Цивільний корпус «Азов». Окрім цього, організатори зверталися до працівників СБУ.

Зі слів Сергія Мартинюка, територія фестивалю може вмістити до 10 тисяч відвідувачів, організатори розраховують на 6-8 тисяч, запевнюючи, що інфраструктура дозволить забезпечити комфортом таку кількість людей. Водночас він визнав, що локація не найкраще підходить для розміщення усіх сцен та для фестивалю такого масштабу. Тому стоїть питання не про переїзд фестивалю з Луцька у наступні роки, а про пошук території, що дасть змогу повноцінно розгорнути всі локації, які планують організувати в рамках фестивалю. Ігор Гузь зауважив, що найбільшою проблемою лишається наметове містечко, що торік досягало гутіркової сцени. Якщо приїде ще більше відвідувачів з інших міст, постане питання про їхнє розміщення.

Своєю чергою, Марина Хромих повідомила, що цьогоріч, врахувавши зауваження з минулорічного фестивалю, організують роботу 10-15 душових та владнають інші технічні моменти. Голова оргкомітету Ігор Гузь пожартував, що «Бандерштат» - не Анталія, де «усе включено», тож він пропагує купання у річці Стир, що протікає неподалік місця проведення фестивалю, та сам готовий долучитися до цього.
Говорячи про соціальний підтекст фестивалю, організатори повідомили, що право безплатно потрапити на фестиваль матимуть ветерани УПА, ветерани АТО, діти віком до 12 років та неповносправні відвідувачі. До слова, цього разу знову планують у рамках дійства здійснювати збір коштів на потреби воїнів АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
кореш Показати IP 19 Липня 2016 14:10
Який зміст закладений в назві "Бандерштад?" Бандерівське місто?Дальше коментувати по-моєму не потрібно.
Дима Показати IP 19 Липня 2016 14:50
Сам спитав, сам і відповів. Людям все одно, яка назва, головне щоби було свято молоді
=( Показати IP 19 Липня 2016 14:52
"... та лишатиметься безалкогольним."
32 Показати IP 19 Липня 2016 15:16
дві проблеми...нацики і відсутність алкоголю не зроблять той фест грандіозним...людей буде не більше ніж завжди, а якщо вдарить дощ то повна печаль буде
Андрій Показати IP 19 Липня 2016 16:27
Штадт - це місто, штат - країна. Вчить мови!
Перехожий Показати IP 19 Липня 2016 17:54
... і останнім. Принаймні притомна частина Лучан сподівається на це.
669 Показати IP 20 Липня 2016 02:48
краще було коли проводилу за луцьком і за вхід не потрібно було платити хто любить випити пив,хто нелюбив пити не пив,кто не курит и не пёт тот не курит и не пёт
Анонім Показати IP 23 Липня 2016 02:59
Яка вартісьть квитка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus