USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

17 розповідей старожилів про волинське місто лягли на папір

29 Липня 2014 08:00
До Дня міста у Володимирі-Волинському випустили збірку спогадів старожилів.

Так, у рамках святкування Дня міста у Володимирі-Волинському працівники Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» організували круглий стіл «Володимир, яким ми його пам’ятаємо» та випуск однойменної збірки.

Протягом кількох місяців працівники заповідника збирали безцінні спогади та розповіді жителів про місто, яким воно було до війни і в повоєнний час. Усі розповіді лягли в основу збірки, яка містить 17 розповідей про місто та частково особисте життя авторів спогадів.

Усіх авторів чиї спогади лягли в основу збірки запросили на круглий стіл, під час якого презентували роботу. Участь у презентації взяли автори спогадів – місцеві старожили, краєзнавці, представники міської влади, журналісти та гості.

Незважаючи на свій поважний вік, майже всі автори збірки завітали на круглий стіл і поділилися своїми найяскравішими спогадами. Це – Наталя Назарівна Грабарчук-Цинкаловська – племінниця знаменитого волинського краєзнавця Олександра Цинкаловського, - Сергій Михайлович Пікула, Ірина Вікентіївна Білова, Василь Миколайович Стахурський та Людмила Сільвестрівна Патлашинська – місцева письменниця та поетеса.

До збірки також увійшли спогади поправу незламної людини, політв’язня Оксани Миколаївни Фурманюк.

Працівники заповідника показали фільм, змонтований зі старих фотографій, які вдалося назбирати в авторів збірок та з власного архіву. Кожен, хто був присутній, з радістю і теплом в очах переглядав фільм. Хтось згадував молодість і щиро посміхався, розповідаючи історію про світлину, а хтось зі сльозами на очах констатував, що молодість вже не повернеш.

Багато теплих слів про Україну та рідний Володимир сказав місцевий краєзнавець, почесний житель Володимира-Волинського Ярослав Царук. Він наголосив, що працівники заповідника рухаються у правильному напрямку, адже хочуть зберегти і донести до кожного найцінніше – спогади, історію, яка була насправді, без домислів і без вихвалянь.

Автори подякували працівникам заповідника, за те, що дали відчути їм, що вони ще потрібні, що їх не забули.

Дирекція ДІКЗ «Стародавній Володимир» планує перетворити збірку«Володимир, яким ми його пам’ятаємо» у повноцінну книгу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus