USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Автор графіки у центрі Луцька створив колекцію із 364 святих

6 Січня 2015 19:00
У львівській галереї "Дзига" відкрили виставку львівського художника Сергія Радкевича. "Календар/Повний цикл праці" — проект, що охоплює 364 дні 2014 року.

На 364 графічного формату листах А5 львівський художник зобразив святих згідно із католицьким календарем. Якщо в той день віддавали шану кільком святим, обирав найвідоміших. Представлені роботи – інструмент праці над собою, - інформує Газета.

Незважаючи на час, локацію, особистий стан чи бажання, один пройдений день ставав графікою лику святого. Тому цей проект є повним циклом праці над собою, над своєю лінню" - каже художник.

"Малював по одній роботі щодня, хіба хворів чи був надто зайнятий, тоді надолужував. Починав із січня, 18 лютого – найважчий день, тоді були перші жертви на Майдані, саме тому на календарі зображена червоним кольором Богородиця. Техніка звичайна – різнокольорові маркери та картон. Були святі, які одразу "лягали", їх легко було малювати, а були такі, що навіть після прочитання їхнього житія, перегляду робіт іконописців було важко малювати", - каже Сергій Радкевич.

Ще на початку лютого минулого року Радкевич малював на дахах та стінах будинків картини, присвячені загиблим активістам у столиці. Першу двометрову картину "Сергій Нігоян. Вірменський мотив" присвятив загиблому активісту "Євромайдану", на одному із дахів Львова досі є картина "Юрій Вербицький".

Художника запросили у Луцьк, аби він намалював на стіні в центрі міста роботу про загиблих на Майдані волинян.

"Усього зумів створити шість робіт загиблих, а їх більше сотні. Морально вже більше не міг це важко. Роботи досі можна побачити в урбаністичному просторі Львова, інколи їх замальовують вандали, але ми відновлюємо", - каже Сергій Радкевич.

Сергій Радкевич працює в жанрах монументального розпису, стріт-арт живопису, графіки, інсталяції. Народився у Луцьку, закінчив Львівську національну академію мистецтв. Брав участь у виставці фіналістів PinchukArtCentre Prize, PinchukArtCentre (Київ, 2011), учасник персональних та групових виставок в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знавець Показати IP 6 Січня 2015 20:56
Без сумніву тут є талант!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus