USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутат з Москви встановив пам’ятний знак на Волині

27 Травня 2010 12:27
Пам’ятний знак біля церкви в селі Городок Луцького району зведений на кошти московського депутата.

Про це пише «Волинь-нова».

Місцевий Свято-Миколаївський храм відзначив 120-річчя з часу заснування 22 травня. Поруч із церквою відкрито і пам’ятний знак, зведений на кошти уродженця цього села, а нині відомого в Росії хірурга-онколога, доктора медичних наук, професора Юрія Фокіна.

З нагоди його відкриття у село приїхав й сам ініціатор і спонсор його зведення. Уродженець Городка Юрій Фокін нині проживає в Москві, працює в Центральному військовому клінічному госпіталі імені О. О. Вишневського Міністерства оборони Російської Федерації, є депутатом однієї з районних рад столиці Росії.

49-річний полковник підтримує тісні зв’язки з Волинню, де нині проживає його 82-річна мати, двоє братів та двоє сестер. Він розповідає, що, нарешті, йому вдалося здійснити давню мрію світлої пам’яті батька Миколи Олександровича і його кума та товариша Ірона Блащука, які хотіли встановити пам’ятний хрест біля церкви.

Юрій Фокін з відзнакою закінчив дві медичні академії, зараз навчається в Академії державної служби при президентові Російської Федерації. У свій час він служив у групі радянських військ у Німеччині, брав участь у чеченських подіях, де за рік зробив понад дві тисячі операцій.

Він автор більше 150 наукових праць, багатьох книжок, лауреат московських міжнародних фестивалів армійської пісні, голова опікунської ради благодійного фонду дитячої і юнацької творчості «Діти і музика». Він кавалер багатьох орденів і медалей.

У 1992 році після служби в Німеччині Юрій Фокін мав бажання повернутися в Україну, написав рапорт на ім’я міністра оборони з проханням дозволити продовжити службу на батьківщині. На жаль, відповідь була невтішною: «Наша армія повністю укомплектована військовими кадрами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus