USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Депутати в кулуарах дивитимуться в ліс. ФОТО

17 Лютого 2010 14:57
Сьогодні в холі Волинської облради відкрилася виставка «Волинський ліс очима художників». 
Протягом лютого-березня чиновники, депутатський корпус та всі охочі зможуть милуватися красою волинського лісу у виконанні професійних художників та початківців-аматорів.
 

На експозиції виставлені картини 24 художників, намальовані маслом, аквареллю та гуашшю. Серед полотен - роботи визнаних живописців, наприклад, пейзажиста і заслуженого художника України Леоніда Литвина. А також народного художника України Олександра Байдукова.


Представили своє бачення волинського лісу зовсім юні художники 22-річна Іванна Узун та 13-річний Володимир Гадьо.


Художниця Зеновія Рубан прийшла разом зі своєю «лісовою школою». Заразом свої картини демонструватимуть її донька Зоряна Рубан-Головчук, учениці Оксана Перепеча та Наталія Чухрін.

Зеновія Рубан зазначила, що вражена багатством робіт та назвала виставку своєрідною арт-терапією.


Мистецтвознавець Зоя Навроцька зазначила, що виставка відкриває перспективу для майбутніх пленерів та розвитку живопису на Волині.


Експерт відзначила, як роботи професіоналів, так і «милі роботи аматорів, які не опираються на науку, а створюють картини керуючись власною інтуїцією».


Присутній на виставці заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук зазначив, що необхідно проводити подібні імпрези. Бо вони дозволяють депутатам та іноземним делегаціям оцінити красу волинського лісу.

Кравчук зазначив, що «на жаль, все в світі змінюється, а те, що закарбоване художниками – залишається нашим нащадками. Багато дубів, які намальовані Олександром Байдуковим вже й не має. Проте пам’ять про них лишилася».

Художник Петро Собко зазначив, що ніде таких місць, як на Волині немає. Тому і картини тут унікальні.
Виставка триватиме протягом лютого-березня, вхід - вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus