USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Доповнена реальність і інтимні розмови: в луцькому музеї Корсаків місяць діятиме унікальна виставка 40 митців. Фото

19 Липня 2019 19:54
Більше сорока сучасних митців із усієї України, як і досить молодих, так і досвідчено зрілих, об’єднані одним місцем і часом, спільно працюючи, створили вісім різносторонніх і по-своєму особливих практик.

Експозицію «INTRO», яка включає всі твори авторів, відкрили в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків 19 липня. Усі охочі мають можливість ознайомитися з виставкою в Луцьку протягом місяця.

Вона містить такі проєкти, як «Каліграфічні вправи» (практика з доповненою реальністю, зазирнути до якої можна, завантаживши спеціальний безкоштовний додаток), «Приват», «Іконостас Карпат», «Рівновага», «Мутації любові», «Земля», «Великий перевіз» і «Закон Паркінсона».
«Маючи справу з сучасним мистецтвом, ми, безсумнівно, заглиблюємося і виокремлюємо щось своє, інколи, звичайно, заперечуємо і залишаємо його на узбіччі. Завдання музею – гортати ці сторінки, збирати ці імена, емоції. Власне, сьогодні ми зустрілися на презентації унікального проєкту «INTRO» і маємо гарну нагоду про нього поговорити», – сказала на відкритті заходу директорка Луцького художнього музею Зоя Навроцька.
Своєю чергою, керівна партнерка Галереї сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» Леся Корсак пригадала, що більше півроку тому Музей сучасного українського мистецтва Корсаків розпочав проєкт «Генеза», в рамках якого досліджує витоки, причини і розвиток сучасного українського мистецтва.

«Це вперше близько сорока художників об’єдналися в один проєкт «INTRO». «INTRO» – це вступ, запрошення до змістовної, серйозної, дещо інтимної розмови про проблеми сучасного мистецтва в Україні, проблеми митців, яким так складно в теперішньому часі знайти себе і йти в ногу зі світом, говорити правильною мовою, щоби їх розуміли. Це великий виклик для митців, які долучилися до цього проєкту, тому що вони повинні бути на рівні й помітно, коли хтось провалюється. Звичайно, це також виклик для координатора проєкту, який об’єднав вісім різних практик», – зазначила Леся Корсак.
Вона додала, що всі практики напрочуд різношерсті: «Координатор як у великому оркестрі мусить бути диригентом, який має слідкувати за тим, аби окремі інструменти не вибивалися, а звучали в унісон і могли створити симфонію».

Координатор проєкту «INTRO», художник Тарас Табака розповів, що всі присутні мають можливість спостерігати за ходом сучасної української історії, «яку ми пишемо тут».
«Оцінку нам даватимуть наступні покоління. Я завжди керувався тим, якщо в нашій попередній історії були видатні передові люди, починаючи від Малевича, то вони будуть і згодом. Ми ж маємо надавати змогу для комунікації, дискуту. Ніхто не претендує на звання найкращого. Контакт із глядачем, прямий діалог через роботу, картини – це основа. Ми робимо ці речі для вас, ми фанатично віримо в те, що культура має бути основою нашої самоповаги», – наголосив Тарас Табака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Костецький Показати IP 20 Липня 2019 22:30
Зазначити за якою адресою виставка непотрібно.чи як.для чого 10 сторінок розписувати і не написати де вистааляють роботи .
до Володимира до Володимир Костецький Показати IP 20 Липня 2019 22:49
Читайте заголовок, адже у Луцьку діє лишень один музей Корсаків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus