USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.95

Екотеатр у Луцьку розповів про історію творення світу. ФОТО

19 Грудня 2010 12:09
Свою концепцію створення світу показали актори Львівського екотеатру “Wind of change” 17 грудня у виставі «Історія світу» у рамках святкування 7-річчя театру-студії «Гармидер».

У виставі «Історія світу» львів’яни показали своє бачення створення світу.

«Існує декілька теорій створення світу. Ми тут в якісь мірі «обстібали» теорію великого вибуху», - - каже керівник театру та режисер вистави Юрій Юрченко, який і зіграв Мавпуна.
За словами Юрченка, виставою актори хотіли показати, що технічний прогрес зрештою призводлить до деградування людини.

«Нормальна людина, яка вчилася, вона вже знає, що всі ці теорії – вони вже давно не актуальні… Наша ідея показати те ,що в образі того Мавпуна - це сучасна наука, яка дуже багато приділяє уваги точним наукам, уваги тим всім теоріям, які напилюють людям очі», - сказав режисер.
Цікаво, що сценарій до п’єси написаний учасником театру – Олександром Брамою.
Актори “Wind of change” показали витоки існування людини у вигляді гігантської квітки, живого дракона, які згодом замінили на лабораторію, в якій герой вистави Мавпун створив подібного собі у чорному квадраті – іншого чоловіка.
Звідти ж народилася і жінка. Згодом декорації різко міняються – після смерті Мавпуна – жінка та чоловік починають жити буденним життям. Через деградацію у буднях вони повертаються до своїх витоків – перетворюються на мавп.
Основна мета екотеатру у своїх виставах показувати екологію свідомості, життя, душі. Актори мають на мені заставити глядача замислюватися над суттю життя: «Сучасна людина – вона має розвиватися не тільки у матеріальному плані, технічному, а має розвиватися ще духовно: постійно усвідомлювати, шукати відповіді на свої питання», - каже Юрій Юрченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 19 Грудня 2010 14:47
Вчора відбулось святкування 7-миріччя Гармидеру. Фотографії тут: http://mykhailovphotography.blogspot.com/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus