USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експресію гуцульських танців продемонстрували лучанам

28 Березня 2014 18:00
Динаміку колоритних гуцульських танців львівське подружжя митців зобразило на полотнах без допомоги пензля.

Виставку картин Романа та Надії Федини зі Львова презентували у Галереї мистецтв Волинської організації НСХУ 28 березня.

Над роботами, представленими у рамках експозиції, художники працювали протягом шести років.

«Ми колись займалися керамікою, плавили різні матеріали. Згодом захотіли побачити, як це виглядатиме фарбою. Вийшла своєрідна нова техніка – з кераміки ми зробили живопис. Всі роботи зроблені мастихіном – шпателем. У мене є вислів: «Експресія, сила, енергія, творчість, не знаю, де я, а де він. Є тільки сліди за шматочком металу і зветься величність його мастихін». Спочатку ми робили картини простіші – природного характеру, квіти. Потім поступово захотілося чогось динамічного, живого. Ми вирішили обрати танці. Гуцульські танці підійшли тим, що вони не лише динамічні, а й дуже колоритні. Тому у нас багато картин на тематику гуцульських танців. Потім ми перейшли до різних звичаїв, обрядів тощо», - розповів автор картин Роман Федина.
Митець розповів, як виникла назва виставки «Люб’ю з любком танцювати, що файно трісесі». З його слів, дружина, зібравши чимало книжок на гуцульську тематику, читала їх художнику. Почувши рядок «ой на горі, на високій, сивий кінь пасесі, люб’ю з любком танцювати, що файно трісесі», Роман Федина зрозумів, що це назва їхньої виставки.

З його слів, тут представлені не усі роботи, яких приблизно 80. У рамках виставки експонуються 36 картин. Це 23-тя персональна виставка львівських митців, з якою вони об’їздили усі міста на заході України, окрім Луцька, Рівного та Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
митець Показати IP 28 Березня 2014 18:08
Картинки гарні. Тільки культура, а тим більше - мова має з українською ще менше спільного, ніж російська. Австріяки і є австріяки. Слава Україні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus