USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Екстреміст», який об’єднує Україну музикою, зіграв для лучан

3 Травня 2014 21:00
Піаніст, який прагне подолати штучний поділ України на Схід та Захід, виступає у балаклаві та не розголошує свого справжнього імені, дав концерт у центрі Луцька.

Вуличний концерт музиканта Piano Extremist відбувся 3 травня на Театральному майдані у Луцьку.

Виконавець, який дає вуличні концерти у різних містах України, став відомим, зігравши на барикадах на вулиці Грушевського. А вперше зіграти на вулиці музикант вирішив під час подій Євромайдану в Києві, коли вийшов, щоб покурити, з будівлі КМДА та побачив фортепіано. Увесь сьогоднішній репертуар піаніст вивчив на Майдані. Своє ім’я та назву рідного міста музикант не розголошує, говорячи, що його Батьківщиною є Україна. З його слів, він наполовину росіянин і наполовину українець, розмовляє обома мовами. Піаніст розповів, що відвідав чимало міст на Заході України, був у Львові, Тернополі, Чернівцях, Рівному та інших. На Сході давав концерти у Харкові, Луганську, Дніпропетровську. З його слів, луганчани сприймали виступ позитивно. Щоправда, вони не змогли організувати концерт просто неба, а Piano Extremist – прихильник вуличних концертів, «щоб це був неформат, не було рядів крісел та ідеальної тиші».





Послухати відомого з часів подій Євромайдану піаніста прийшло приблизно два десятки лучан. Для концерту він використав фортепіано зі сцени луцького Євромайдану. Музикант, окрім творів іноземних композиторів, виконав гімн України та лемківську народну пісню «Пливе кача», що стала гімном Небесної Сотні. Він розповів, що ноти для одного твору, який йому сподобався, знайти було неможливо, тож довелося сконтактувати з композитором Ральфом Цурмюлле, який, як виявилося, підтримує Майдан та хвилюється за долю України. Він особисто надіслав ноти своїх композицій піаністу. Цікаво, що твору «The Train» не існувало в нотному варіанті, композитор грав його по пам’яті. Тож спеціально для Piano Extremist він записав композицію на нотному папері. Саме за цими нотами піаніст грав у Луцьку.

«Їжджу я тому, що люди мене запрошують, пишуть у мою групу у соцмережі. Звичайно, хотілося б сьогодні побачити більше людей, але я чув, що багато хто нині поїхав на «Звитягу». Я хочу об’єднати всю Україну, щоб не було цього штучного поділу на Схід та Захід. У моєму житті музика не дружить зі словами, я просто граю, вкладаю в це почуття, а описати їх я не можу. Я думаю, люди відчувають щось самі, якщо вони приходять на мої виступи», - розповів Інформаційному агентству Волинські Новини піаніст.



Він зізнався, що хотів би дати подібний виступ у Криму, але виникають труднощі із організацією концерту. З його слів, у Керчі знайшли інструмент у військовій частині, піаніст планував зіграти для військових. Проте невдовзі відбувся так званий референдум, і організувати виступ не вдалося. Втім, питання із поїздкою у Крим музикант планує все ж вирішити. Piano Extremist розповів, що мріє поїхати у Венесуелу, де хоче виступити перед тими, хто зараз здійснює революцію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Сталін Показати IP 3 Травня 2014 21:14
Розстріляти сепаратиста!!!
Анонім до Сталін Показати IP 3 Травня 2014 21:51
Розстріляти Сталіна! І заодно лікарів з психлікарні викличіть!
Алекс Показати IP 3 Травня 2014 21:24
Яка багаточисельна аудиторія!
123 Показати IP 3 Травня 2014 21:33
Осталось немного-оживить сгоревших в одесском доме профсоюзом, и Украина снова объеди нится!
Играй Показати IP 3 Травня 2014 22:56
Играй не играй, но Украину уже не объединить...
вова Показати IP 4 Травня 2014 00:26
молодець
Анонім Показати IP 4 Травня 2014 00:31
Якби не грав на барикадах на Грушевського, то може й був би шанс зберегти Україну, а так вже пізно - програли!
МКА Показати IP 4 Травня 2014 03:01
МРАКОБЕСИЕ ПАНА ТУРЧИНОВА. УБИЙЦЫ КИЕВСКИЕ ВЛАСТИ. А ЕЩЁ ХРИСТИАНЕ КАК ЖЕ ЗАПОВЕДЬ НЕ УБЕЙ.
Для объединения Показати IP 4 Травня 2014 06:15
коментар було видалено
????? Показати IP 4 Травня 2014 09:13
Шо небуть аби писати,зібралось три журналіста.
Бандеровська Показати IP 4 Травня 2014 09:20
Соромно...соромно за людей...чому так мало...чому байдужі..?
Екстремістка до Бандеровська Показати IP 4 Травня 2014 12:23
І справді, чому такі байдужі люди? До чого тут "програли"? Хлопець своєю музикою доносить до людей, котрі не були на майдані, той настрій, який панував у ті жахливі часи. Навіть, якби він не грав, ситуація в країні не змінилася б точно, а так, і хлопець улюбленим ділом займається і людям доносить історію...І з власної ініціативи і за свої кошти, а їздити по всій Україні це не так вже й просто, але він не жаліє своїх сил, бо йому це подобається! Богдан - молодець і просто хороша людина! Просто потрібно прийти і з ним поспілкуватися, а не в інтернеті писати всяку маячню...
Все чесно. Показати IP 6 Травня 2014 03:09
Ого, скільки коментаторів набігло! Комусь це не подобається. Хтось пише це в силу того, що вони не мають часу, не мають грошей, бажання, насолоджуватись. Метою життя є висказати своє ""Фє. А що ви хочете, панове? Щоб не грати музику, а працювати і різалт живо.І до них ще треба в поп-корн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus