USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фільм про Довженка переміг у міжнародному кінофестивалі

15 Грудня 2009 19:01
Художньо-публіцистичний фільм українського виробництва «Довженко починається, або Сашка-реформатор» одержав головний приз міжнародного кінофестивалю в Дамаску.
Фільм розповідає про перші кроки в кіно всесвітньовідомого українського кінорежисера. Картина створена в стилістиці двадцятих років минулого століття, автори прагнули передати атмосферу й естетику німого кіно: чорно-біла плівка, небагатослівність субтитрів, виразна міміка акторів, закадрова фортепіанна музика.
Над фільмом працювали режисер Василь Домбровський, сценарист Сергій Тримбач, кінооператор-постановник Євген Калін, оператор Олексій Калін, постановники Євген Пітенін і Ігор Беляк.
Міжнародний фестиваль в Дамаску проводиться більше тридцяти років. На кінофорумі, який відбувся в листопаді цього року, у числі інших, свої роботи представляли режисери зі світовим ім`ям Емір Кустуриця і Карен Шахназаров – інформують Подробиці.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
OrestN Показати IP 15 Грудня 2009 20:31
молодці! може вже скоро почнеться золотий вік українського кіноматографа, коли почнуться зніматися історичні і патріотичні фільми щоб нам не дивитись московські історичні фільми з викривленим трактуванням фактів.
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 22:18
До OrestN: так, вітчизняний кінематограф зараз у повній "лажі", а якщо і є вдалі фільми, то, здебільшого, спільного виробництва, але аж ніяк не самобутні українські. тому така нагорода і визнання не може не тішити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus