USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фото із зони АТО збирають для музею на Волині

9 Грудня 2014 09:32
Аби поповнити власні фонди у Ковельському історичному музеї започаткували благодійну акцію “Подаруй музею експонат”.

Історичний музей у Ковелі заснували 25 років тому на базі музею Леніна. На сьогодні у його фондах зберігається більше шести тисяч експонатів. Музейна експозиція розгорнута в шести залах загальною площею близько 280 метрів квадратних, - інформує ТЦК.

“На даний час в експозиції нашого музею представлені тільки 800 експонатів, так як більше не поміщається за браком музейних площ. Основна їх кількість зберігається у фондосховищі, з допомогою якого ми постійно доповнюємо і оновлюємо експозицію музею. Тому сьогодні і наприклад через півроку, ви побачите в музеї нові речі, змінені стелажі і стенди — їх фактологічний зміст. Таким чином ми постійно оновлюємо і змінюємо нашу експозицію. І кожен раз показуємо відвідувачам якісь нові сторінки з історії нашого міста”, - розповідає директор Ковельського історичного музею Маргарита Матвійчук.

Розгорнута в ці дні експозиція “АТО: весна, літо” розповідає ковельчанам про події на сході країни. Окремі з них для музею передав командир пошукового загону “Відродження” підполковник Вадим Дорофеєнко.

“Це вже наша новітня історія, яку ми маємо пам'ятати. Наступним розділом даної тематики буде експозиція “Воїни світла”, де ми хочемо зібрати матеріали про наших земляків, які воюють в зоні АТО. Це будуть переважно світлини...”, - каже головний зберігач фондів музею Мирослава Мороз.
Аби поповнити власні фонди, у Ковельському історичному музеї започаткували благодійну акцію “Подаруй музею експонат”.

“Це можуть бути і фотографії, і документи, і особисті речі відомих ковельчан, предмети старожитностей. Все те, що може бути цікаво для загалу. Не тримайте такі речі у себе вдома, а приносьте їх до музею. А ми будемо пропагувати наше славне місто Ковель”, - зауважує Мирослава Мороз.

Загалом експозиція музею відтворює історію краю від початку заселення і до сьогодні. До найдавніших пам’яток, які представлені у музейних вітринах, належать зразки гірських порід, знайдені на території Ковельщини, кістки вимерлих тварин Юрського періоду, вироби мідно–кам’яної доби. Цікавими експонатами є також залізоробні вироби та відтворена кузня початку 19 століття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus