USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Голлівуд хоче змінити уявлення американців про Сталіна та Гітлера

11 Січня 2010 15:44
Знаменитий голлівудський режисер Олівер Стоун має намір змінити уявлення американців про роль Гітлера та Сталіна в історії 20-го сторіччя. Про це режисер розповів, представляючи свій новий проект - серіал «Секретна історія Америки».
 
«Сталін, Гітлер, Мао - цих політиків багато критикували, але в основному без урахування особливостей їхньої епохи. Той же Сталін досить неоднозначна фігура. Адже йому довелося протистояти найпотужнішій німецькій військовій машині і він зробив для того, щоб її знищити, більше за решту», - сказав на презентації фільму режисер.
 
«Не можна спрощувати характеристики осіб, що вплинули на світову історію. Той же Гітлер давно став «цапом-відбувайлом» історії, адже його породили цілком конкретні події та дії світових лідерів того часу», - вважає Стоун.
 
Він також підкреслив, що американці не розуміють зв\'язку між Першою і Другою світовими війнами.
 
«Ми хочемо допомогти нашим глядачам поглянути на найважливіші події минулого століття по-іншому. Узяти хоча б становлення і фінансування нацистської партії в Німеччині. Скільки американських корпорацій співпрацювали з цим режимом - від General Motors до IBM? Адже Гітлер був всього лише людиною, якого на ранніх етапах було дуже просто вбити», - додав Стоун.
 
Режисер також спробує розібратися в мотивах рішення президента Гарі Трумена піддати ядерному бомбардуванню Хіросіму і Нагасакі, встановити дійсну причину Холодної війни і війни у В\'єтнамі тощо. У останніх частинах серіалу мова піде про боротьбу «мирного» і «військового» блоків в сучасному керівництві США.
 
Прем\'єра серіалу відбудеться в середині 2010 року в телемережі Showtime, повідомляє Lenta.ru.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мега Показати IP 11 Січня 2010 16:01
зара вони назнімають... як зажди покажуть що амереканці найкрутіші і врятувли світ і від Гітлера і від Сталіна...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus