USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Керівник Карамель Кафе Ольга Киричук: «Ресторан – неперевершена лабораторія життя»

27 Липня 2010 16:30
Серед безлічі барів, кафе і ресторанів Луцька безумовно вирізняється Карамель кафе, що на Словацького. Відкривати такі кондитерські заклади - звична практика для європейських міст. А п’ять років тому вперше посмакувати кондитерськими виробами європейського рівня змогли й лучани та гості міста. Про солодощі, вишуканість і аромати ми розмовляємо з керівником Карамель Кафе Ольгою Киричук.

- Ви позиціонуєте себе як кафе-кондитерська. Не зовсім звичне визначення для нашого вуха, тому розкажіть детальніше.

- Меню Карамель Кафе складається з таких позицій, як кава, фреш-карта, десерти з морозивом, домашня випічка, торти, класичні та авторські коктейлі, а також сніданки та ланчі.

Останні дві позиції з’явились після першого року роботи в результаті детального аналізу потреб і побажань Гостей. Ми працюємо з розширеним меню, не забуваючи про свою головну концепцію. Кафе-кондитерська завжди цікава тим, що кожного разу Гостя приємно здивують нові десерти чи тортик на вітрині.

Десерт – це свіжість, легкість, яскравий смак, у якому всі компоненти доповнюють один одного. Кондитерський виріб вдався, коли при першому погляді виникає бажання його скуштувати.

Майстер-шоколатьє та найкращі кондитери запропонують у нашому кафе ексклюзивні солодощі, вироби з марципану та шоколаду, неперевершені круасани, вишукані та смачні авторські торти.

Своєю родзинкою Карамель Кафе вважає все те, що викликає у Гостя приємні відчуття. Важливо все: ексклюзивний дизайн, смакові якості та хороші спогади про час, проведений в кафе – затишок, турбота офіціантів, приємна музика.

- Звідки приходять ідеї для авторських виробів?

- Приймаючи індивідуальне замовлення на тортик, ми намагаємось дізнатись якомога більше інформації про людину, для якої робимо замовлення. Для того, щоб ідея сподобалась, важливо врахувати всі деталі: які в людини захоплення, чим займається, скільки їй років.

На нові ідеї може надихати будь-що: від елементів декору плаття нареченої (якщо це весільний тортик) до улюбленого мультиплікаційного героя дитини (якщо тортик замовляють як подарунок з нагоди Дня народження).

Так створюється загальна концепція декорування тортика. Саме в ідеях оформлення виражається неповторний стиль нашого Шеф-кондитера. Не треба боятись експериментувати, а головне – відмовитись від стереотипів і від банальних елементів декору кондитерських виробів. Гості позитивно сприймають нові ідеї і довіряють нам.
- Назва Карамель Кафе асоціюється з солодощами. Які страви користуються популярністю, окрім десертів?
- Крім солодкого, популярністю користується Киш-меню (найулюбленіший – відкритий пиріг з лососем та шпинатом), салати, супи-пюре.
Влітку ми пропонуємо широкий вибір напоїв. Зокрема, Мохіто різних видів – з будь-якою ягодою. А взимку – глінтвейн, гарячий шоколад.

Наші майстри знають мову шоколаду. Якщо повертатись до солодкого, з тортів – це, звичайно, наш фірмовий торт «Карамель кафе» і авторський торт «Безе». Його неможливо не скуштувати. Також популярністю у наших Гостей користуються яблучний штрудель, чізкейки та круасани. У планах – доповнити меню стравами з м`яса та риби за ексклюзивними рецептами.
- Ваші улюблені страви з меню?
- Трюфельні цукерки, круасани, морозиво «Фрутті ді Боско», надзвичайно смачна кава та капучіно.
- Наскільки важлива, на вашу думку, роль персоналу у створенні відповідної атмосфери?
Персонал – невід’ємний елемент атмосфери кожного ресторану. Він відіграє головну роль. Професіоналізм полягає не тільки в тому, щоб знати та дотримуватися стандартів обслуговування, а й у тому, щоб відчути та передбачити бажання Гостя. По-справжньому задоволений Гість тоді, коли отримує більше, ніж очікував. Офіціант повинен відчувати відвідувача, надавати емоційну приправу страві, тобто завжди бути в гарному настрої.
Офіціант - це людина, яка створює атмосферу за кожним столиком. Саме він може порекомендувати той чи інший напій, може порадити, що і як, в якій послідовності замовляти.
- Як підбираєте і чи часто змінюєте інтер`єр, елементи декору?
- Ми дотримуємось стилю з часу відкриття, тобто майже 5 років. Дуже часто використовуємо живі квіти. Вони завжди підіймають настрій, надають відчуття святковості. Інші елементи декору підбирає для нас зі своїх нових колекцій магазин «Декор Букет Дизайн».
Карамель кафе надає можливість, відпочиваючи, знайомитись із творчістю. Так, протягом 2 місяців у нас були представлені роботи відомої художниці Євгенії Гапчинської. Є задумки надалі проводити виставки з місцевими художниками. В планах фотовиставка.
- Знаю, що Карамель кафе люблять не лише за меню, інтер’єр тощо, а й за вишукані вечірки, що відбуваються тут…
- Все починалось з бажання відсвяткувати День народження по-особливому. Свято ресторану зазвичай проходить у нормальному робочому режимі. Нам хотілось дати можливість Гостям взяти участь у нашому святі. Тому виникла ідея провести вечірку разом з барменами Planet Z (Міжнародний центр барменів), DJ Anna Lee. Гості мали змогу приготувати коктейлі, спробувати себе у флейрінгу.
З тих пір у нас з`явилась хороша традиція – відзначати День народження Карамель кафе у форматі вечірок. Ми любимо влаштовувати Гостям справжнє свято.
Приємним подарунком стала романтична вечеря за рецептами авторської кухні у День Святого Валентина. Атмосферу свята створювали троянди, елементи декору та виступ відомого саксофоніста України Ігоря Рудого.
А 8 Березня разом з гуртом «Скрябін» ми подарували нашим Гостям святковий фуршет. Це було гарне спілкування, дружня атмосфера, маса позитиву.
Звичайно ж, на цьому зупинятись ми не будемо. До 24 серпня, 5-ої річниці Карамель Кафе ми готуємось по-особливому, адже це перший наш ювілей. Планується грандіозна вечірка. Запрошуємо всіх бажаючих розділити наше свято.
- Ви згадали про фуршет. Що потрібно для того, щоб він вдався?
- Важливо все: правильно підібране меню відповідно до вподобань Гостей, необхідна кількість кваліфікованого персоналу, відповідні освітлення та музика. Необхідно дотримуватись обраного стилю в деталях.
- Ваша робота дає можливість самореалізації?
- 100 відсотків так. Моя робота не обмежується функціями контролю, я знайшла себе як керівник-організатор і як творча людина. Я беру участь у дизайні тортів, у генеруванні ідей, бачу повну картину роботи ресторану зсередини, даю їй вектор, щоб все працювало, як злагоджений механізм.
- Яким, на Вашу думку, повинен бути керівник ресторану?
- Хороший керівник – той, хто багато працює, розуміє, розвиває та підтримує свій колектив. Для того, щоб налагодити правильну роботу, потрібно бути ще й психологом, знати характер кожного, надихати і допомагати долати труднощі, які виникають під час роботи. Задача керівника – передбачити всі ситуації і брати на себе відповідальність. Шлях до професіоналізму – це робота над собою кожен день.
- Чи є перспективи розвитку ресторанного бізнесу у Луцьку?
- Я впевнена у перспективі розвитку ресторанного бізнесу у Луцьку, тому що у нас чудові, сучасні люди. Гості дуже активно приймають участь у ресторанному житті нашого міста. Їм цікаві новинки кухні, нові ідеї, вони багато подорожують, їх важко чимось здивувати. Наші Гості знають, що таке хороша кухня, гарне обслуговування, тому вибирають для себе найкраще. Відкриття нових закладів – це завжди позитив і здорова конкуренція. Проте нововідкритий заклад повинен мати єдиний фірмовий стиль і кухню, все має бути злагоджено. Актуальними залишаться лише ті ресторани, яким відомі секрети європейської гостинності. Задача ресторану – знайти свого Гостя і зрозуміти, чим його привабити, адже ресторан – неперевершена лабораторія життя.

Розмовляла Оксана ЛЕВЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
VSC Показати IP 27 Липня 2010 17:12
Браво-браво. Известное место тусовки богатых жлобов. А заголовок претендует на цитирование, это же надо додуматься:"Ресторан – неперевершена лабораторія життя". А как же быть тем, кто в рестораны не ходит? Они что, уже и жизни не знают?
прохожий до VSC Показати IP 28 Липня 2010 07:07
Заголовок , вероятнее всего , придуман в "Карамели" - тут ВН ни при чем. Заголовок - по сути - выражает местечковый смысл прозябания . - Миша , ты куда ? - Я в лабораторию. Буду поздно. Там по жизни нужно порешать кое - что ... Раньше лабораториями жизни были - армия , шахта , завод , партийная и комсомольская организации , профсоюз , наконец , консерватория и тюрьма. Разнообразнее как - то и креативнее - говоря по-современному . Неужели - судя по назойливой рекламе , кризис и до "Гранд - персоны" докатился ? Жаль . А то к "лабораториям жизни" могли бы еще добавиться "научно - исследовательские институты жизни" - с торговлей на вынос или какие - нибудь маркеты - "непревзойденные полигоны общественных отношений". Неужели в Луцке не будет "Карамелиевой Долины" ?
Я до прохожий Показати IP 28 Липня 2010 09:13
Похожий - ДУМАЙ ШИРЕ!!!! :))))))))
NEW до VSC Показати IP 28 Липня 2010 09:26
У каждого жизнь своя!!!! Каждый живет по-своему. Лично я в ресторан очень редко хожу, но это не означает что у меня жизни НЕТ! А вот прочел отзывы, то стало ЯСНО. Вас мужики не то что жизнь не устраивает, а мозги не туда направлены!!!! Работайте головой!
NEW до VSC Показати IP 28 Липня 2010 10:26
Каждый живет по-своему. У каждого жизнь своя ! Я в рестораны редко хожу, но я живу! Зачем делать такие выводы! Комментаторы у вас не то что в жизни все плохо, у вас с мозгами не все в порядке.
ЛУЦК ЛУЧШИЙ Показати IP 27 Липня 2010 17:23
Карамель кафе в нашем городе действительно одно из лучших заведений. Приятно что ВН пишет про таких людей.
прохожий Показати IP 27 Липня 2010 17:56
Пора уже делать отдельную страничку для "Карамели" . Слишком много рекламы - отпугивает ! Вы , ВН , не думали об этом ? Интересно - сколько евро должна стоить чашка кофею в рассаднике провинциального гламура , чтобы из - за "Карамелиевских" елок не доносился мат некоторых завсегдатаев ?
тоже прохожий Показати IP 28 Липня 2010 10:02
Какие странные и злые рассуждения. Грандперсона, Карамель кафе, отличные ребята, делают хорошее дело, стараются и у них получается. А насчёт дорого, жлобов и тд. просто надо лучше работать и не только ходить в рестораны, а и идти вперёд.
VS VSC Показати IP 28 Липня 2010 10:07
Тебе VSC до речі в цій статі називають чудовою та сучасною людиною.
VSC до VS VSC Показати IP 28 Липня 2010 11:55
Не люблю, когда запятых не ставят. (Но, и сам не без греха). За комплимент - спасибо. Боюсь, что не заслужил.
прохожий до VS VSC Показати IP 28 Липня 2010 12:17
Согласен , что со злостью переборщил , но окружающая нас современная реклама , в том числе и заказные статьи , интервью и подобное - вызывает скорее отторжение , чем желание купить или воспользоваться услугами . Что же касается главнокомандующего "Г П" , то он - молодец безусловно . И большинству , в том числе и мне , никогда не достичь таких результатов в бизнесе . А волынский гламур - ну другого же нет ... Лаборатория , понимаешь ...
Fox Показати IP 28 Липня 2010 13:53
Друзі, апріорі, "Карамелькафе" - один з небагатьох закладів у який не соромно запросити гостей з інших міст. Заклад високого рівня. Європейського. Треба радіти з того, що такий заклад є. А власні комплекси і закиди про "гламур", "піар", "жлобів"...Ходіть у "пельменну" і "чарочну" - дешево й не гламурно:))) Й чому заплатити 2 євро за чашку такої собі кави у тій же Чорногорії нормально, а тут за смачне італійське еспресо зась? Бо це там? А тут ні? Хороше віскі у будь якому закладі коштує пристойно. Просто не у всіх закладах воно є. А про ненормативну лексику...Згадайте у якій країні живемо. І рівень культури не залежить від фінансових статків. Й мільйонер може матюкатися не гірше за вантажника у магазині. Це вже справа гостя, як себе вести. А ще...Я радий що є такий заклад. І кава там дійсно найкраща. П.С. Хай не ображається "Роуз" і "ГП":)
Vlad2009 Показати IP 28 Липня 2010 14:06
хльопці кому карамелька не по корману айда в генделик там ДОСТУПНО :)
Гість Показати IP 28 Липня 2010 14:14
А по-моєму, такі статті - не така вже й погана штука. Тому що дають інформацію, яку можна перевірити, і тільки тоді робити висновки (маючи вже власний досвід). Ось я перевірила - справді класний заклад, обслуговування і кухня - на дуже високому рівні.
Яна Показати IP 28 Липня 2010 14:24
Карамелька за 5 років свого існування не знизила обертів, сервіс залишається на високому рівні. І заманюють вони не рекламними статтями, а увагою і якістю.
Неформат Показати IP 28 Липня 2010 14:40
Закладів у Луцьку достатньо, кожен сам обирає, куди ходити. А кафе таке, яке вже є - ну нема там пельменів по 3 грн і пива по 5... Я нечасто можу собі дозволити посиденьки в "Карамелі", але заклад достойний, мені подобається. Щодо гостей з інших міст - погоджуюсь з Fox!
Руся Показати IP 28 Липня 2010 14:41
Справді, заклад не відповідає за невігластво певних відвідувачів. Це вже проблема самих невігласів, якщо вони не відчувають атмосфери того місця, куди прийшли. А щодо "волинського гламуру" - пора в школі поглиблено вивчати курс етикету, бо норми поведінки перестають бути нормою (вибачайте за повтор).
VSC Показати IP 28 Липня 2010 15:21
Перечитал внимательно свои посты и Прохожего. Никто не утверждал, что это нам не по карману. Критически оценивался заголовок и дешевый пиар. А кофе я пью в другом месте, просто потому, что не люблю сборища богатых жлобов и гламурных кукол. Само заведение вполне приличное. Да, водил туда гостей из Италии и Польши, питерцев и москвичей.
Я до VSC Показати IP 28 Липня 2010 16:34
Маю бажання попити кави в закладі де не має: " сборища богатых жлобов и гламурных кукол" назва?
Я до VSC Показати IP 29 Липня 2010 11:59
Ти де VSC ????? Чекаю відповіді????
гламур Показати IP 28 Липня 2010 16:39
Сейчас в Карамель кафе модно кушать свежие, тёплые, ароматные круасаны, даниши с ягодами и неповторимый капучино. Именно утром, когда их выносят из цеха, а по всему ресторану запах свежевыпеченного теста. Браво!
гламур Показати IP 28 Липня 2010 17:31
Вечером я с подружками прихожу в Карамель кафе на Мохито. Для тех кто не знает, Настоящий Мохито! стоит 45 грн. Для тех кто не любит гламура - Вас разводят как лохов на ненастоящий мохито за несправедливые деньги там, куда не ходят гламурные куклы. Очнитесь!
deMotivator Показати IP 28 Липня 2010 22:19
Роуз, Карамель... - в принципе - банальные забегаловки коих в любом более-менее буржуйском городишке по десятку на улицу - а тут - лабаратория жизти...!))) Всегда прикалывали луцкие типа-перенедокрученные местные жлобы, которые в любой более-менее продвинутой и умно-богато-образованной компании сидят засунув языки в жопе))) Хотя, перефразируя, известную поговорку - лучче быть первым в Борохове, чем последним в Париже!))) Да, кстати - Карамелька любимое место съема информации спецсредствами одной из спецслужб...)))
Доброжелатель Показати IP 29 Липня 2010 09:51
Такие познания в сервисе и в оценке уровня заведения говорит о том, что вы очень большой гурман и ценитель ресторанной жизни. Будьте так любезны и назовите хоть парочку заведений не банальных забегаловок,а на Ваш взгляд пристойных ресторанов, где можно вкусно покушать и приятно провести время.
ышЬ Показати IP 29 Липня 2010 09:55
майдан рулить )
Доброжелатель Показати IP 29 Липня 2010 10:06
Майдан четыре года рулил и не вырулил. Или я не о том майдане ? Тогда так: майдан рулит , а кобарлик плывет. А Карамель best of the best!!!
Соня Показати IP 29 Липня 2010 12:02
Люди, по-моєму, не про те суперечка. Адже в статті йде мова про те, що завдяки постійній роботі персоналу, постійному руху вперед Карамелька залишається завжди цікавим і престижним місцем. Я думаю, варто подякувати цим людям, які якісно роблять свою роботу і, відповідно, отримують високі результати. Я не думаю, що у них так все просто і легко. Але вони увесь час рухаються вперед. і це класно. Молодці!
Аліса Показати IP 29 Липня 2010 12:10
до deMotivator. Перепрошую, поясніть українською мовою, як це-"сидят засунув языки в жопе)))" Цікаво з вами подискутувати на цю тему.
Читач до Аліса Показати IP 29 Липня 2010 17:15
Аліса не переймайся, це має бути улюблений стан деМотиватора.
Ігор 3Д Показати IP 29 Липня 2010 18:53
А мені фотка подобається більше статті :) Варто подивитися на неї, і не потрібно більше слів про напрям руху закладу.
Неформат Показати IP 3 Серпня 2010 12:12
до користувача Ігор ЗД: і що Вам каже фото про напрям руху закладу?
Фотограф до Неформат Показати IP 3 Серпня 2010 15:43
Фото каже, що це сучасний, модний, креативний та стильний директор, та відповідно і її ресторан!
Враження Показати IP 31 Серпня 2010 00:25
щойно з "Карамельки" на фото дійсно вона така! А в житті це просто жах!!!!! Брудні джинси і тошнотворна ковтинка рожевого кольору, і не причесане волосся..... це в самій "Карамельці"(((( що свідчить теж про напрямок закладу......аж чудової випічки перехотілося((((
... Показати IP 15 Жовтня 2010 20:40
фу.... бека...(((
Анна Показати IP 7 Грудня 2011 22:54
Странные вы люди,Карамель кафе слишком хорош для некоторых из вас, если вам так дорого платить за хорошее кофе деньги, пейте Нискафе из пластмасовых стаканчиков на базаре)))
Hurrem Sultan Показати IP 13 Липня 2012 02:07
Анна , браво!!!! 100%
Анонім Показати IP 10 Липня 2016 10:31
Такий "чудовий" святковий тортик схожий на купу г...на виготовили кондитери "Карамель Кафе" на попереднє замовлення. Що він Вам нагадує? Оте саме, що подумали. До речі, в фінансах не обмежувала. Попросила найсмачніший, найгарніший, стильний і вишуканий, одним словом - найкращий. І оце... Зі знижкою вартувало близько 5000! Мені було соромно перед ювіляром і гостями. Замовила на 13:00, а він ще не готовий навіть на 14:00! Доставки немає! Молодець адміністратор, погодилась відвести "сіє чудо" сама на таксі. Тільки от гості вже сходились.... Просила- хоча б до 16:00, а отримала після 17:00. Доставку оплатила сама додатково. Мережа здає позиції. Сама не звернусь і відмовлю кожного!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus