USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Хто підтримуватиме книговидання на Волині

12 Березня 2015 13:56
Розпорядника коштів для обласної програми підтримки книговидання не можуть визначити в облраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді спорту та туризму 12 березня.

Йшлося про зміни до обласних програм підтримки засобів масової інформації та книговидавничої справи. Так, як повідомила начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Ольга Чубара, у зв’язку з припиненням управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА від 6 січня як головного розпорядника коштів обласного бюджету, передбачених на виконання програм, пропонується внести зміни щодо розпорядника коштів обласного бюджету на виконання програм підтримки книговидавничої справи та ЗМІ.

Так, розпорядником коштів на виконання програми економічної підтримки ЗМІ та забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування на 2012-15 роки буде відділ інформаційної політики ОДА. Водночас, програмою економічної підтримки книговидавничої справи займатиметься, як пропонують, департамент економічного розвитку і торгівлі.

Своєю чергою, заступник начальника департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Дика зауважила, що бути розпорядником коштів щодо програми підтримки книговидання – відповідальне завдання, адже кошти чималі та потребують проведення тендерів, а департамент раніше не займався питанням книговидання.

Члени комісії не підтримали клопотання голови ОДА щодо внесення змін до обласних програм. Так, вони погодилися, що книговидання та книгорозповсюдження не належить до компетенції департаменту економічного розвитку і торгівлі. Вони пропонували, аби розпорядником коштів у рамках відповідної програми було управління внутрішньої політики ОДА. Своєю чергою, із цим не погоджувалася начальник управління Ольга Чубара.

Таким чином, проект рішення вирішили відправити на доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus