USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто такий Теодорович? Рівних йому немає досі

30 Грудня 2009 09:17
На тлі президентських перегонів, коли від малого до старого знають про Януковича, Синоменка і Яценюка, мало кому відоме ім’я знаменитого волинянина Миколи Теодоровича. Щоб повернути із забуття звитяги талановитого дослідника-краєзнавця, в Луцьку презентували три його книги.
Історико-краєзнавча спадщина цього відомого краєзнавця і дослідника саме Волині кінця ХІХ - початку ХХ століть не має собі рівних. Наразі про дослідника Великої Волині згадують зовсім мало.
Краєзнавці Геннадій Гулько та Ігор Пасюк впорядкували і видали три репринтні видання історика – «Святкування 900-літнього ювілею Волинської єпархії», «Місто Володимир-Волинський» та особливо цікаву працю краєзнавця «По глухих закутках Волинського Полісся. Ці книги Теодоровича видані з нагоди 1020- річчя Хрещення Київської Русі. «Із 1886 по 1898 роки Теодорович об’їхав усі віддалені закутки тодішньої Волинської губернії - від Житомира до Шацька. І зробив усю роботу з опису сіл, містечок, храмів. Цю подвижницьку роботу до нього ніхто не міг здійснити. Як не дивно, у наш час ніхто не повторив», - розповів на презентації студентам Волинської духовної семінарії Геннадій Гулько. сучасні дослідники сподівається, що ці перші репринтні видання після століття забуття стануть символічним наріжним каменем у фундамент спорудження пам’ятника - дару вдячних краян Миколі Теодоровичу - за його самовіддане безкорисливе служіння справі дослідження історії Волині, - пише «СіД».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
editor Показати IP 30 Грудня 2009 11:56
До Василя: ДЯКУЄМО! ;-)
Василь Показати IP 30 Грудня 2009 11:58
Всім гарних свят!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus