USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Не знав, хто такий Кварцяний»: за «Волинь» виступав футболіст, який був у «Ювентусі» з Зіданом і Буффоном

31 Січня 2022 18:31
Колишній футболіст «Волині» Сергій Коваленко у 2008 році провів за команду лише чотири гри, але перший професійний контракт він підписав з грандом італійського та європейського футболу «Ювентусом». В італійській команді гравець тренувався з Зіданом, Буффоном та іншими зірками, однак у першу команду пробитися так і не вдалося.

Сергій Коваленко розповів YouTube-каналу «pressing» про свій короткий період у луцькій «Волині».

Колишній футболіст, який вже завершив кар’єру, пригадав, що коли йшов у «Волинь», то навіть не знав, хто такий Віталій Кварцяний, який на той момент був головним тренером команди.

«Я не знав, хто такий Кварцяний. Підтримував форму з «Десною». Коля Литвинов мені сказав, що в нього є знайомі у «Волині», мовляв, поїдеш і Папа тебе реанімує. Хто Папа, що Папа? Я не знав Кварцяного, не чув про нього доти. Мені сказали, що він любить працювати з людьми, дістає їх з попелу та дає новий поштовх в кар’єрі, – розповів він. – Там був Саня Пищур. Приїжджаю, виходимо на поле, граємо квадрат. Минуло 10-15 хвилин, Кварцяний мене підкликає і каже, що підписує зі мною контракт, бо йому все видно і він все зрозумів.

Після тренування я піднявся до нього в офіс. Він сказав, що навколо мене хоче будувати команду, що я з потенціалом, і щоб я не дивився, що «Волинь» в Першій лізі, адже завдання – «вишка». Я трохи був шокований. У «Ювентусі» переглядали місяцями, а тут – після квадрата взяли. Домовилися, підписали контракт».
Також Сергій Коваленко пригадав тренування Віталія Кварцяного.

«Наступного дня після підписання конракту він потрапив у лікарню, адже в нього з серцем були проблеми постійно. Коли одужав, почалися його знамениті тренування, – поділився фтболіст. – На мені Пищур сидів, як на коні, і так потрібно було грати у футбол два на два на пів поля. У Саші ноги сунулися по землі.

Як його всі боялися, як він з Пищуром рубався, хоча його любив. А я з ним був на розслабоні, не розумів, що за людина, адже він так до мене ставився, розповідав, що все буде добре… Ми порозумілися. Був такий випадок, що всі сиділи в роздягальні і чекали його, а він запізнювався. Я сказав, що піднімуся в кабінет і покличу його. Всі такі до мене:«Цього не можна робити, ти що». Я постукав у двері, сказав, що його чекає команда. Він відповів, що спускається».

Проте затриматися у «Волині» надовго не вдалося, вже після четвертої гри футболісту довелося покинути команду.

«Спочатку було все нормально, а потім… Він вимагав, щоб я брав м’яч, обігрував усіх і забивав гол. Але я, на жаль, не Марадона. Одна гра, друга, третя – і він сказав, що чекав від мене іншого, – пригадує спортсмен. – Під час четвертої гри після десяти хвилин на полі людина мене замінює. Він сказав, що команда десять хвилин грала вдесятьох. Я взагалі не міг збагнути, як за десять хвилин можна щось зрозуміти. Я навіть не заходив в роздягальню.

Наступного дня він прийшов і почав з того, що Коваленко відрахований, мовляв, збирай речі й виходь. Я так і зробив. Квартиру здав і повернувся додому, почавши тренуватися з «Десною». Мене запитали, де моє відкріпне про те, що останній клуб не має до мене претензій. Але я навіть не знав, що це таке. Мені сказали, що мене можуть оштрафувати і дискваліфікувати на рік за те, що місяць не тренувався, якщо це запротоколювали.

Аби це залагодити, потрібно було віддати те, що Кварцяний дав. Я став у позицію: чому мав щось повертати, якщо мене викинули посеред сезону і я не знав, що робити? Я нічого ні в кого не просив, що мені запропонували, те взяв, а зараз хочуть повернути. На цьому історія з «Волинню» закінчилася».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus