USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто в черзі за «Оскаром»? Повний список номінантів

3 Лютого 2010 19:05
У Беверлі Хіллз оголосили список номінантів на найпрестижнішу нагороду у світі кіно – золоту статуетку «Оскар».
За «Оскар» у категорії Найкращий фільм року змагатимуться наступні стрічки: «Аватар» (Avatar), «Повелитель бурі» (The Hurt Locker), «Безславні виродки» (Inglourious Basterds), «Тужся» (Precious), «Мені б у небо» (Up in the Air), «Освіта» (An Education), «Невидима сторона» (The Blind Side), «Район №9» (District 9), «Серйозний чоловік» (A Serious Man) і мультфільм «Вгору» (Up). На нагороду в номінації Кращий режисер претендують: Джеймс Кемерон («Аватар»), Кетрін Бігелоу («Повелитель бурі»), Квентін Тарантіно («Безславні виродки»), Лі Деніелс («Тужся»), Джейсон Рейтман («Мені б у небо»). На нагороду в номінації Краща чоловіча роль претендують: Джеремі Реннер («Повелитель бурі»), Джордж Клуні («Мені б у небо»), Джефф Бріджесс («Божевільне серце»), Колін Фірт («Самотній чоловік») і Морган Фрімен («Нескорений»). На нагороду в номінації Краща жіноча роль претендують: Сандра Буллок («Невидима сторона»), Хелен Міррен («Останній полустанок»), Кері Малліган («Освіта»), Габура Сідібе («Тужся»), і Меріл Стріп («Джулі і Джулія»). На нагороду в номінації Краща чоловіча роль другого плану претендують: Метт Деймон, Вуді Харрельсон, Крістофер Пламмер, Стенлі Туччі і Крістоф Вальц. На нагороду в номінації Краща жіноча роль другого плану претендують: Пенелопа Крус, Віра Фарміга, Меггі Джілленхол, Ханна Кендрик та Мо\'Нік. На нагороду в номінації Кращий анімаційний фільм претендують: «Вгору», «Кораліна в країні жахів», «Фантастичний містер Фокс», «Початок», «Принцеса і жаба» і «Таємниця Келлс». На нагороду в номінації Кращий іноземний фільм претендують: «Аджамі» (Ізраїль), «Таємниця їхніх очей» (Аргентина), «Молоко печалі» (Перу), «Пророк» (Франція), «Біла пов\'язка» (Німеччина).
Кращий документальний фільм – «Бухта», «Бірманський відеорепортер», «Корпорація їжа», «Найнебезпечніша людина Америки: Деніел Еллсберг та документи Пентагону», «Як дістатися додому». Кращий короткометражний документальний фільм – «Неприродні небезпеки Китаю: Сльози в провінції Січуань», «Остання кампанія губернатора Бута Гарднера», «Останній вагон: Закриття заводу GM», «Музика Пруденс», «Кролик а-ля Берлін». Кращий короткометражний анімаційний фільм – «Французька печеня», «Спляча красуня бабусі О\'Грімм», «Жінка і смерть», «Логорама», «Справа про хліб і смерть». Кращий короткометражний художній фільм – «The Door Instead of Abracadabra», «Kavi», «Miracle Fish», «The New Tenants». Кращий дизайн костюмів – «Яскрава зірка», «Коко до Шанель», «Уявляріум  Доктора Парнасса», «Дев\'ять», «Молода Вікторія». Найкращий оригінальний сценарій – «Повелитель бурі», «Безславні виродки», «Посланник», «Серйозний чоловік», «Початок». Кращий адаптований сценарій – «Район №9», «Освіта», «В петлі», «Тужся», «Мені б у небо». Краща операторська робота – «Аватар», «Гаррі Поттер і Напівкровний Принц», «Повелитель бурі», «Безславні виродки», «Біла стрічка». Кращий монтаж – «Аватар», «Безславні виродки», «Володар бурі», «Район №9», «Тужся». Кращий звуковий монтаж – «Аватар», «Безславні виродки», «Зоряний шлях», «Володар бурі», «Трансформери: Помста переможених». Кращі звукові ефекти – «Аватар», «Повелитель бурі», «Безславні виродки», «Зоряні війни», «Початок». Кращі візуальні ефекти – «Аватар», «Зоряні війни», «Район №9». Кращий оригінальний саундтрек – «Аватар» (Джеймс Хорнер), «Фантастичний містер Фокс» (Олександр Деспла), «Повелитель бурі» (Марко Белламі і Бак Сандерс), «Шерлок Холмс» (Ганс Ціммер), «Початок» (Майкл Джаккіно). Краща оригінальна пісня – «Almost There» («Принцеса і жаба»), «Down in New Orleans» («Принцеса і жаба»), «Loin de Paname» («Париж! Париж!»), «Take It All» («Дев\'ять») і «The Weary Kind» («Божевільне серце»). Краща робота художника – «Аватар», «Уявляріум доктора Парнаса», «Дев\'ять», «Шерлок Холмс», «Молода Вікторія». Кращий грим – «Дивовижний», «Зоряний шлях», «Молода Вікторія».
82-а за рахунком церемонія вручення кінопремій «Оскар» відбудеться 7 березня 2009 року в театрі «Кодак» і транслюватиметься на більш, ніж 200 країн світу американською телекомпанією ABC. Ведучими церемонії стануть актори Алек Болдуін і Стів Мартін. У 2010 році на премію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм» буде номіновано 10 кінострічок, а не п\'ять, як це було в останні роки.
Нагадаємо, що в 2009 році тріумфатором церемонії «Оскар» став «Мільйонер з нетрів», який завоював вісім золотих статуеток, у тому числі, як кращий фільм, – інформує Кореспондент.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus