USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Клімчук роздав стипендії митцям. ФОТО

2 Березня 2011 13:12
Представники волинської влади 2 березня урочисто вручили персональні стипендії працівникам, пенсіонерам та ветеранам культури, мистецтва й інформаційної галузі.
З ідеєю призначати іменні стипендії ще у 2001 році виступив Борис Клімчук, перебуваючи на посаді голови Волинської ОДА. Про це повідомив сам губернатор. Тому премії цьогоріч виповнилося десять років.
Нагадаємо, 2011-го в області призначено 70 таких стипендій: 35 від голови облдержадміністрації Бориса Клімчука та 35 від голови облради Володимира Войтовича.
Розмір стипендії – 200 гривень. Ці премії діячі культури та мистецтва отримуватимуть щомісяця.
За словами Клімчука, це лише маленька частина того, чим вони можуть підтримати волинських митців.
«Сьогодні на Волині в плані культури стакан ще наполовину порожній», – зазначив губернатор та пообіцяв з кожним роком покращувати ситуацію.
Про те, що потрібно допомагати працівникам культури й мистецтва, нагадала і народна артистка України, актриса академічного обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка Людмила Приходько.
«Я дуже вдячна за стипендію, але нам, працівникам театру, потрібно підвищити заробітну платню, адже підростає нове молоде покоління акторів, яким потрібно за щось жити», – наголосила актриса.
Приходько прочитала рядки з вірша Дмитра Павличка: «О ні, я вам не дорікаю, рідні, спасибі, що учили, як могли, що все-таки мені за гроші бідні із ярмарку сопілку привезли».
Вручаючи іменну стипендію головному хранителю Волинського краєзнавчого музею Наталії Пушкар, губернатор вирішив подарувати цьому закладу картину із власної колекції.
«Я довго ганявся за цим портретом Богдана Хмельницького. Це робота того самого відомого українського художника Ткачука. Чому вона має лежати у мене в кабінеті? Нехай буде у фонді музею», – сказав Клімчук.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
D Показати IP 2 Березня 2011 15:16
Хто ці всі люди?
Тетяна Галькун, художник Показати IP 2 Березня 2011 17:44
Пан губернатор Клімчук - поважний керівник. Ми, митці, дуже вдячні йому за стипендії.
ЧуйнА Показати IP 2 Березня 2011 22:33
До D: Еліта місцевого РОЗЛИВУ))
Дмітро Показати IP 5 Березня 2011 11:36
до ЧуйнА А ви всі - типу столичні жителі? Не смішіть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus