USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковель відвідали Брати Капранови

20 Травня 2010 19:18

Письменники вперше приїхали до Ковеля на запрошення ковельського міського голови Сергія Кошарука, який, як стверджує, є шанувальником творчого обдарування Капранових.
Аби поспілкуватись із письменниками у місцевому культурно-просвітницькому центрі, зібралась творча інтелігенція, громадські діячі, освітяни та журналісти.
Капранови розпочали зустріч читанням уривка зі своєї першої книги «Кобзар 2000», у якій зібрано фольклорно-містичні історії українського народу. «Ми зрозуміли, що українська народна містика – це не вигадка, а об’єктивна реальність, тому значна частина нашої творчості і присвячена цій темі», – сказав Віталій Капранов.
По тому письменники-близнюки тішили публіку реальною гумористичною історією з «Приворотного зілля», де зібрані перевірені народні рецепти усіляких замовлянь. Брати запевнили, що ці рецепти вони випробували на «власній шкурі». Окрім того, книга переконує читачів, що українська жінка – найвродливіша, адже саме так вважають автори.
Капранови познайомили присутніх і зі своєю книгою «Розмір має значення», яку вони називають веселим філософсько-хуліганським романом. «Тут ми змоделювали теракт проти української моралі як спробу знищення української нації. Тому усім, хто, дивлячись на палітурку, очікує від книги еротики, доведеться розчаруватись, такого тут нема», – повідомив Дмитро Капранов.
Згадали письменники і про свою книгу для школярів «Зоряний вуйко», розповіли й про «Нові розділи до Кобзаря 2000». Літературне «кобзарювання», переконані Капранови, нині залишається єдиним способом життя української літератури.
Не залишили поза увагою присутніх на зустрічі й «Закон Братів Капранових», який був написаний ще у 2007 році, але й донині не втрачає актуальності. Його суть – у відкритті, яке випадково зробили письменники. У книзі йдеться про кількість бібліотек на душу населення в Україні. Зробивши арифметичні підрахунки, Капранови виявили чітку закономірність – чим менше в регіоні бібліотек, тим більша підтримка Януковича на виборах. У цій же праці письменники міркують над теорією державної мови, якій надають особливого значення у своїх творчих та світоглядових пошуках.
Брати Капранови поділились, що для їхнього родинного творчого тандему література – це найкращий спосіб вивчення світу. «Ми пишемо не для того, щоб про щось повідомити читачів. З допомогою літератури ми намагаємось усвідомити, як влаштований наш світ. Своєю творчістю ми намагаємось розгадати, що ж Господь мав на увазі, коли створив українців. Саме пошук відповіді на це питання і є головним у нашій творчості», – розповів Віталій Капранов.
Опісля завершення зустрічі охочі брали автографи у письменників та купували їхні книги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus