USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Культурним діячам підкинули грошенят. ФОТО

4 Березня 2010 17:51
Представники культури, журналістики та мистецтва сьогодні отримали від голови Волинської ОДА Миколи Романюка та керівника облради Анатолія Грицюка персональні грошові стипендії та по червоній гвоздичці.
Стипендіатами стали 32 митці, у тому числі художники, письменники, артисти та працівники мас-медіа. Вони отримають протягом 2-х місяців від 150 до 200 гривень. Начальник управління культури Волинської ОДА Володимир Лисюк зазначив, що удостоїти митців вирішили незважаючи на незатверджений бюджет.
Лисюк зазначив, що впродовж 2009 року культурне життя Волині було насиченим. У минулому році на капітальний ремонт приміщень, призначених для діяльності діячів культури, виділено 7 мільйонів гривень, видано електронний компакт-диск «Волинь туристична» та довідник «Золота діадема України».

Володимир Лисюк гордий тим, що майже вдалося подолати проблему неповної зайнятості у галузі культури. Він зазначив, що частка, яку отримують неповні оклади на Волині, становить лише 0,85%, тобто 321 працівник. Для прикладу на Вінниччині та Дніпропетровщині таких більше 1000.
Микола Романюк назвав присутніх у залі елітою української нації, а Анатолій Грицюк «золотом і багатством Волині», якому пообіцяв низько вклонитися.

Присутній на нагороджені письменник Василь Гей зазначив, що радий, що «і митець чогось вартий у цьому ринково-торговому світі». А актриса Волинського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Людмила Приходько зазначила, що митці все життя працювали за «спасибі» в ім’я Бога та художнього слова. «Ми хоч картоплю їмо, проте книжки читаємо», - зазначила актриса у подячному слові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Snap_x Показати IP 4 Березня 2010 18:12
Добре що підтримують, але грошові стипендії сміхотворні, могли бути й більшими!
Михайло Наход Показати IP 4 Березня 2010 18:33
Оце вже відзначили так відзначили. Сміх і сором, 150-200 грн. впродовж 2-х місяців. Як на мене то краще було обрати 5 митців і дати хоч по 1000, а не опускатись до рівня дрібних подачок. Ні користі, ні піару з таких грошей.
Evil Показати IP 4 Березня 2010 21:58
Гвоздичка і 150-200 грн?? Ну це знущання якесь просто. Тим паче, мал анагоду порівняти як грають наші актори на сцені та приїжджі і скажу вам, що наші найкращі і заслуговують набагато більше, аніж ті нещасні гвоздички. З таким підходом ми ніколи не станемо культурною та духовною нацією.
seal Показати IP 4 Березня 2010 22:47
Це точно, що "підкинули" і "грошенят". Тих грошенят не вистачить навіть на те, щоб нормально відсвяткувати цю подію. Ну хоча б ще один нулик в кінці - це вже було б на щось схоже!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus