USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Легкість і непередбачуваність: виставка акварелей Вікторії Романчук у Луцьку

4 Липня 2018 19:03
4 липня у Малій залі Галереї мистецтв Національної спілки художників України відкрилася виставка акварельних робіт молодої художниці Вікторії Романчук.

Талановита волинянка цього року закінчила 3 курс монументального живопису Львівської національної академії мистецтв і вже має в своєму творчому резюме не одну мистецьку подію. Ця презентація особлива тим, що це перша персональна виставка Вікторії у статусному середовищі майстрів пензля в Луцьку.

Представив авторку волинській публіці голова правління Волинської організації НСХУ Володимир Марчук.
Увазі шанувальників мистецтва презентована серія робіт у техніці акварелі, у якій молода художниця почувається особливо натхненно і природно. Властиві акварелі вишуканість, повітряність передані вмілим пензлем дівчини дуже невимушено і легко. Ось так Вікторія Романчук відкривала свою персональну виставку в Галереї мистецтв.
Схильність до малювання, що яскраво проявила себе ще в дитинстві, повела Вікторію дорогою навчання професійному малярству: спочатку це була Луцька художня школа, потім факультет художнього розпису Косівського училища ПДМ ЛНАМ. Зараз дівчина вивчає живопис під керівництвом художників-педагогів львівської школи. У пошуку свого авторського почерку Вікторія старанно відшліфовує технічну майстерність, досліджує виражальні можливості різних технік і жанрів. У колі її зацікавлень – пейзаж, портрет.

Нещодавно вона зайнялася вивченням іконопису, і занурилася в новий для себе світ духовності крізь призму мистецтва. Дівчина цікавиться етнографією, зеленим туризмом, любить подорожувати, спілкуватися. Усі ці речі надихають її на написання неповторних картин. «Я не можу не малювати», – просто відповіла вона на питання про джерела натхнення у творчості.
Можливість продемонструвати свої творчі здобутки під час зустрічі з глядачами стала особливо радісною подією для авторки, її родини, численних друзів і гостей галереї. Волинський фотохудожник Віктор Чухрай висловив свій щирий захват картинами Вікторії: «Яка в нас талановита молодь! Вікторія ще вчиться, але уже хороший і сформований художник! Зайдіть і погляньте – у нас є ким пишатись! Це – настрій і стан душі, який так спонтанно передається через акварель». Теплу родинну підтримку, увагу найближчих людей дівчина відчуває у своєму житті постійно. Пишається своєю коханою Олександр Гуч, котрий допомагає їй здійснювати свої мрії.
Картини обдарованої мисткині привабили шанувальників прекрасного влучною і майстерною візуалізацією простих за сюжетом життєвих історій, які розгортаються перед нашими очима у повсякденному житті. Ось уважний погляд Вікторії вловив залиту сонячним світлом лісову галявинку. Ще хвилина, і цей потік світла змінить свої обриси, заструменіє новими яскравими джерельцями. Мить, що не повториться у мінливості гри світло-тіней! А на цій картині – дві жіночі постаті на тлі звичного пейзажу. Дві селянки про щось радяться, а одна з них нахилилася до землі. Мабуть, збирають ягоди цього прохолодного дня…
Особливу увагу гостей виставки привернули атмосферні «міські» акварелі: вузькі мощені провулки, столи та стільчики вуличних кафе, дахи міської ратуші, шпилі старовинної будівлі… Присутня на події волинська художниця-акварелістка Олена Журавель відзначила саме ці картини як гарну творчу знахідку молодої колеги, коли непередбачуваність цієї особливої техніки малярства створює неймовірні ефекти під впевненим пензлем художника. Легкість і прозорість акварелі допомагають глядачеві «перенестися» в створений спостережливістю Вікторії привітний простір, здається, навіть відчути запах повітря поля, гір, іншого міста.
Запрошуємо зануритися у світ акварелей художниці Вікторії Романчук та висловити свої враження про її роботи у книзі відгуків. Виставка працюватиме протягом 3 тижнів у Малій залі

Галереї мистецтв ВО НСХУ, що на вулиці Лесі Українки 24а. Вхід до галереї вільний.
Коротке резюме художниці: Вікторія Романчук народилася 1997 року в місті Ківерці Волинської області. Зараз вона – студентка факультету монументального живопису Львівської національної академії мистецтв. Працює в акварельній і акриловій живописних техніках. Учасниця багатьох конкурсів і виставок, серед яких: Всеукраїнський конкурс «Нові імена» в м. Київ (2015), персональна виставка в м. Косів (2016), Міжнародна виставка MiniWatercolor 2018в м. Київ, Волинські осінні пленери до Покрови у м. Луцьку (2012, 2013, 2014), Благодійна виставка-продаж по збору коштів для бійців АТО (2015) та інші.

Про подію – на сайті Галереї мистецтв.

Фото події Віктора Чухрая, відео – авторки

Фото – з ФБ-сторінки Вікторії Романчук

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тетяна Показати IP 4 Липня 2018 20:55
Дуже гарні роботи! Молодець!
Лучанин Показати IP 4 Липня 2018 23:45
Люди підтримуйте нашу талановиту Професійну молодь!!!! Це наша Україна, наша культура, наше майбутнє, за яке воюють на Сході

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus