USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцька майстриня презентувала унікальні картини на воді

25 Червня 2016 21:30
У Луцьку відкрилася п’ята персональна виставка художниці Алли Харчук. Цього разу художниця здивувала поціновувачів мистецтво своїм новим захопленням – технікою створювання унікальних малюнків на воді

Відкриття виставки під назвою «Живе обличчя води» відбулося 25 червня в арт-галерії «Луцьк», що на вулиці Богдана Хмельницького, 1.

Як розповіла сама художниця, техніка малювання на воді має назву Ебру. Вона є дуже стародавнім видом живопису зі сходу, традиційно прийнято називати її турецькою технікою.
В давнину ця техніка використовувалась для виготовлення дуже важливих документів та обгорток книг, аби захистити авторські права. Навіть досі це єдиний в світі вид живопису, з якого неможливо зробити авторську копію.

«Це неможливо назвати малюнком, це тиха мелодія води і фарби» - резюмує Алла Харчук.
Після короткої розповіді про це дивовижне мистецтво, художниця продемонструвала унікальну техніку усім присутнім.
Спеціальна вода, на якій створюється малюнок, повинна настоюватись п’ятнадцять діб, перед тим, як її можна буде використовувати. На поверхню води майстриня граційно наносила спеціальні фарби на тваринній основі. А за допомогою пензлика творила справжнє диво.
Коли малюнок був готовий, художниця просто поклала на зображення лист паперу і за секунду на нього відбилась унікальна картина.

Зі слів Алли Харчук, на одній заготовленій воді можна створити до п’яти таких шедеврів, але потрібно квапитись. Адже за 15 хвилин фарби у воді безнадійно засихають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Психіатр Показати IP 25 Червня 2016 23:53
Скільки ще в Луцьку душевно хворих просто жах.
Анонім до Психіатр Показати IP 26 Червня 2016 00:32
а ти мабуть тільки втік звідти, якщо так розумієшся в цьому!!! пс: май повагу до людей, якщо в мистецтві не розумієшся!
gfd Показати IP 26 Червня 2016 07:09
хахаха...авантюризм якийсь!! В її "унікальності" немає і крихти оригінальності, оскільки в роботах використаний спрощений принцип імерсійної друку. Він давно застосовується в майстернях (Дніпра, Харкова) при фарбуванні мисливської зброї, мотоциклетних шоломів, амуніції та інших матеріалів, включаючи виготовлення "дерев'яних панелей в автомобілях... А ми - люди темні, нам можна...
alex до gfd Показати IP 26 Червня 2016 20:52
Пане gfd, ви не вмієте вдало використовувати ні українську мову ні описувати своє бачення мистецтва... Поясню що маю на увазі... Авнтюризм це , діяльність, що характеризуються ризикованими, безпринципними вчинками з метою досягнення легкого успіху... У чому тут це виявилось??? Митець вивчає давні техніки (техніка Єбру не придумана особисто цим митцем є достатньо матеріалів на цю тему в інтернеті) не приховує які саме матеріали для цього потрібні, показала як саме це виглядає в роботі... В чому АВАНТЮРА!!! Схожі малюнки на ще якусь техніку чи друк таке може бути, тільки кожна техніка особлива і може бути обмеженою в чомусь по відношенню до іншої... Монотипія це чи імерсійний друк вони не дають такої можливості маніпюлювати малюнком як техніка Єбру. Поцікавтеся цим і ви явно знайдете різницю... А щодо вислову "в її унікальності немає і крихти оригінальності" ... Унікальний це рідкісний і винятковий а оригінальний це самобутній який не є копією або підробкою... При створення малюнків у техніці Єбру просто неможливо , фізично , зробити щось неоригінальне, хіба у людини немає художнього смаку і навіть тоді робота буде оригінальною але можливо естетично непривабливою... Тому в техніці Єбру з якою знайомі небагато художників унікальності достатньо а оригінальність ... Тут кожен малюнок самобутній тому я думаю що з вами взагалі ніхто не погодиться... Та однак не важко здогадатися чому така цікава виставка яке безперечно збагачує творчо інших може викликати такі невиважені реакції...
Марта Показати IP 26 Червня 2016 07:33
починаючи з президента...
макс Показати IP 26 Червня 2016 08:43
Авторка - молодець. Бажаю їй здоровя і успіхів в усіх починаннях. Усім попереднім - а що робите ви - сидите на дивані і дудлите пиво в спеку?
ghss до макс Показати IP 26 Червня 2016 09:43
у всякому разі - оди плагіаторам не співаємо.
Олeг Показати IP 26 Червня 2016 13:48
Автор молодeць. Дужe гарно:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus