USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцька вчителька пише вірші про Чорнобиль

14 Грудня 2013 08:02
Лариса Ковальчук, вчитель образотворчого мистецтва у школі №7 міста Луцька, до 1986 року жила у місті атомників – Прип’яті.

Тема чорнобильської трагедії творчо реалізувалася у збірку віршів «Бажання жити». Щоправда поки що є рукописний варіант, який показав кореспонденту ІА Волинські Новини голова обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Роман Кухтей.

«Ми плануємо звернутися до видавничої ради, аби надрукувати збірку хоча б невеликим тиражем, щоб подарувати шкільним бібліотекам», - каже він.

Він показав і копію чорнового варіанту збірки. З його слів, ілюстрації належать учням Лариси Ковальчук, яка викладає образотворче мистецтво у школі.

«Збірка «Бажання жити» - це не лише погляд автора – очевидця тривожних подій квітня 1986 року, власний біль, це, дійсно, бажання жити, незважаючи на щем серця, на втрати. Це боротьба і пам’ять, і гордість, і сум, і віра, і невеличка розповідь іншим: дітям, внукам, учням про рідний Чорнобиль, рідну Прип’ять, про пекельний вогонь атома. Це доземний уклін усім учасникам ліквідації аварії а ЧАЕС», - йдеться в анотації до книги.

Поезія, з дозволу автора, може бути використана на тематичних вечорах у школах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
троль Показати IP 14 Грудня 2013 18:32
Діти у школі теж поезії пишуть.Давайте їх теж опублікуємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus