USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молоді поети декламували на підвіконні – їх не пустили на сцену

14 Травня 2010 14:49
Літературні читання молодих поетів з нагоди всеукраїнської виставки «Книги Великої Волині» не відбулися через відмову співорганізаторів ярмарки.

Про це повідомила координатор поетичної акції, редактор літературного журналу «Птаха» член Спілки письменників України Ольга Ляснюк.

Юні поети, які на Волині таки без того обділені увагою, повинні були декламувати вірші на сцені обласного драмтеатру під час ярмарку «Книги…». Однак літературні читання не відбулися – для поетів забракло дозволів.

«Нам на підвищених тонах заступник голови правління Волинської друкарні» Світлана Політило пояснила, що ніхто не буде читати на сцені. Мовляв, поетів не пустять до театральної зали, бо немає дозволу. Поети, такі-сякі – не знають, як потрібно оформляти бюрократичні заявки і дозволи. Шкода дітей, бо вони готувалися до виступів, хотіли, щоб їх почули любителі книжок і поезії з інших областей», - каже Ольга Ляснюк.

Примітно, що насправді дозвіл у поетів був. Точніше, молодих літераторів на читання-декламацію запросив голова правління ВАТ «Волинська обласна друкарня» Дмитро Головенко. Його слово, як співорганізатора ярмарку таки чогось варте.

Ображені молоді поети Волині таки спробували потішити слухачів поезією попід підвіконням у фойє обласного драмтеатру. Щоправда, це більше нагадувало таке собі жебрацтво – відвідувачі виставки-ярмарку «Книги Великої Волині» дивувалися – як так, на Великій Волині не вистачило місця для поетів?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ястребок Показати IP 14 Травня 2010 15:33
Дуже чудово! Права рука Головенка не знає, що робить голова! То чи не ампутувати Дмитрові Адамовичу таку недоладну руку і не пришити нову, яка не ганьбитиме ні його, ні ВАТ «Волинська обласна друкарня»?
Оля Ляснюк Показати IP 14 Травня 2010 15:35
Невеличкі поправочки: журнал "Птаха" не літературний, а молодіжний :). Ну, і все ж не "діти", а поети, кожен із яких має видані книжки :). А от обіцяної зали таки не відчинили, тому й перепрошую усіх запрошених, яким не вдалося віднайти анонсованих літературних читань. Наступного разу будемо організовувати власними силами - принаймні, жодного разу на нами організованих заходах таких "лаж" не траплялося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus