USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Івасюк, Скрябін та Франція: «Піккардійська Терція» презентувала у Луцьку «Найкраще»

18 Грудня 2018 08:29
Ліричні, зворушливі та веселі композиції з України, Польщі та Франції і нестримні оплески лучан: «Піккардійська Терція» дарувала містянам «Найкраще» у рамках зимового концертного туру.

Концерт вокальної формації «Піккардійська Терція» відбувся 17 грудня в облмуздрамтеатрі.

Соліст гурту Андрій Капраль зізнався, що «Піккардійська Терція» скучила за Луцькому, тож цього вечора вони мало говоритимуть та багато співатимуть. Отже, з лучанами говорили піснями: лунали композиції легендарного Володимира Івасюка, «Шукав свій дім» Андрія Кузьменка, «Champs-Élysées» Джо Дассена, «Жовті стрічки» «Братів Гадюкіних», українські та польські народні пісні в обробці гурту. Вокальний секстет дарував лучанам добірку найкращих пісень зі свого репертуару.

Вокальна формація «Піккардійська Терція» була заснована у Львові в 1992 році, а з 1996 виступає у незмінному складі: Володимир Якимець, Славко Нудик, Богдан Богач, Роман Турянин, Андрій Шавала та Андрій Капраль. Зауважимо, що позитив і оптимізм закладені у самій назві формації. «Пікардійська терція» - термін авторства знаменитого українського композитора Анатолія Кос-Анатольського, що означає мажорний зворот у фіналі музичного твору.

Творчий злет «Піккардійської терції» був стрімким і впевненим. 1993 року формація стає дипломантом фестивалю «Червона Рута» (Донецьк), а через рік її визнають найкращою на музичному фестивалі «Доля» (Чернівці). Колектив бере участь у численних фестивалях та записує музичні альбоми.

Підсумком творчої співпраці учасників вокальної формації стали понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз тощо. На 95% репертуар «Піккардійської Терції» - україномовний. Хоча в пісенному активі секстету є пісні дванадцятьма мовами світу. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарії і навіть Сингапур.

Цього вечора на луцькій сцені лунали пісні українською, польською та французькою мовами, які дозволяли слухачам відчути цілу палітру емоцій.


Наприкінці виступу Андрій Капраль зауважив, що публіка надихає їх далі співати та дарувати слухачам серця, емоції та спів, тож зустрічі з лучанами чекатимуть вже у наступному році.

«Дякуємо вам за те, що ви любите нас уже стільки років. Ми хочемо побажати вам у прийдешньому новому році, щоб він для всіх нас був добрим. Хочеться побажати усім нам великої мудрості для того, щоби ми не зробили немудрих кроків. Процвітання нашій країні, з прийдешніми Різдвяними святами, хай народжений Ісус буде для нас народженням нашої нової великої любові і відродження, народження нової гарної і сильної України», - звернувся він до лучан, які бурхливими оплесками не хотіли відпускати зі сцени своїх улюбленців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus