USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Музей Гуртового на Волині тріщить по швах

24 Липня 2014 10:20
Музей Гуртового сьогодні як ніколи потребує підтримки за посередництва органів місцевого самоврядування району та всієї громади, - інформує «Волинь-нова».

Адже, як зазначив директор Торчинського історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник, тут щонайменше з 2010 року є проблеми з покрівлею даху.

— За ці роки тріщини в шифері збільшилися настільки, що вода після сильних опадів не тільки просочується на стелю, а й в окремих місцях ллється на експонати. Зокрема, на вишиті сорочки 20–х років минулого століття, — не приховує співрозмовник, який разом із колегами минулоріч виніс із приміщення 32 відра снігу, що нападав через дахові вікна.

Загалом, тут нині збережено більш як 10 тисяч пам’ятних речей і знахідок, переданих Григорієм Гуртовим державі, які потрібно й надалі зберігати для нащадків неушкодженими. Саме тому цій установі культури потрібен… новий дах.

— Наша організація планує стати підрядником у виконанні цих робіт. На це потрібно 150 000 гривень, разом із сучасними покрівельними матеріалами. Є також варіанти здешевлення, головне, аби дах музею не протікав. З цією метою до мене й звернулася районна рада, на сесію якої буде винесено це питання, — розповів її депутат, директор ПМК-20 Володимир Колодійчук. Він не виключає, що потрібно буде просити допомоги й у спонсорів.

Отож, у нової влади є конкретний дієвий привід прислужитися громаді у справі охорони культурної спадщини, яку десятиліттями збирав і накопичував, не без допомоги невтомних ентузіастів із народу, Григорій Гуртовий, вважає журналістка Світлана Зозуля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 24 Липня 2014 13:28
Ви шобло ше те, - поремонтувати в Торчині кришу - 150 00 грн,- вас треба всіх гнати за такі кошториси, хабарники ви всрані!
правильно до я Показати IP 24 Липня 2014 18:13
Це "шобло" з "Батьківщини".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus