USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волинь привезли подарунок з Житомирщини

9 Березня 2014 08:01
Музей Волинської ікони отримав у подарунок стародавні ікони і хрест.

Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим під час зустрічі зі священнослужителями Волинської єпархії головою Інформаційно-просвітницького відділу протоієреєм Валентином Марчуком та головою єпархіального відділу з співпраці із Збройними силами та іншими військовими формуванням протоієреєм Олександром Мазураком, які повертались до Луцька з Криму, передав їм кілька старовинних ікон і хрест. Це – подарунок владики Музею Волинської ікони, який він обіцяв зробити перебуваючи в Луцьку під час урочистостей з нагоди Дня всіх святих Землі Волинської.


Варто зауважити, що владика Никодим свого часу був правлячим архієреєм Володимир-Волинської єпархії. «Я пам’ятаю ці часи і з любов’ю їх згадую», - підкреслив владика Никодим.
Ікони відразу ж передали Музею через завідувача Тетяну Єлісєєву. Вона подякувала владиці Никодиму за подарунок, а священикам за ініціативу та підтримку Музею. «Волинська єпархія найбільше співпрацює з нашим Музеєм і хай Бог за вашу доброту вертає вам сторицею», - зауважила Тетяна Миколаївна в подячному слові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 9 Березня 2014 10:48
Хочу запитати:"Ікона,це що музейний експонат? Ікона це СВЯТИНЯ,до якої люди звертаються з молитвами про прощення гріхів,просять благословення на добрі починання,просять у святих здоров'я для себе,своїх рідних і родини вцілому".Ікони повинні жити в ЦЕРКВІ,а не в музеї.
Анонім Показати IP 9 Березня 2014 21:48
ікони мають бути і в церкві і в музеї, тому що це наша історія, наша віра,наша культура.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus