USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На «Червону руту» відібрали волинян-фольклористів

31 Травня 2010 18:08
У Палаці культури міста Луцьк відбувався відбірковий тур ХІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута-2011».

Із десятої ранку 29 травня до вечора журі фестивалю «Червона рута» оцінювали молоді творчі таланти Волині з усіх районів області.

Лише до обіду завершився перегляд претендентів на переможців у жанрі «Популярна музика». Однак не відібрали жодного претендента. Такий фінал чекав і на учасників у жанрі «Сучасна танцювальна музика».

До переможців «Рок-музики» відібрали луцькі гурти «FAD» та «Куб».

Виконавчий директор фестивалю «Червона рута» Мирослав Мельник особливо відзначив гурт «Куб».

«Це справжня знахідка. Не всі представники уже відібраних в інших областях можуть похвалитися таким актуальним рок-жанром. Вони вийшли за рамки «мажора-мінора». Останнім часом Волинь відзначається у жанрі «Рок», - каже директор фестивалю.

У жанрі «Український автентичний фольклор» із Волині відібрали найбільше претендентів: луцький дует Зоряни Нестерук та Оксани Войтюк, співачку Анну Сліпчук із Ковельського району, гурт «Терниця» з Ківерців і гурт «Калинонька» Ковельського району.

«Волинь стала однією з провідних областей за багатством фольклору. Це одна з небагатьох областей, яка зберегла традиції, на відміну, наприклад, від Донецької, Дніпропетровської областей», - відзначає Мирослав Мельник.

До резервістів фестивалю потрапили луцький гурт «Фіолет», Тетяна Возняк із Локач, а також троє співаків із Камінь-Каширського району - Наталя Шуляк, Олена Козік, Роман Птачік. Вони теж мають можливість виступати на фестивалі «Червона рута», якщо пройдуть другий відбірко вий тур.

Довідково:

«Червона рута» - всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики, який закликаний відкривати нові імена молодих авторів і виконавців у популярних масових жанрах української пісні.

Загалом у відбіркових турах «Червоної Рути» виступить загалом чотири тисячі конкурсантів. Спеціально для участі у конкурсах буде виконано близько шести тисяч українських пісень.

На відміну від інших фестивалів, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок.

Участь у конкурсі не потребує жодних вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Меломан Показати IP 31 Травня 2010 22:55
Вітаю гурт Назара Вальчука (CUBE) з перемогою у жанрі рок музики. Молодці хлопці!!!
ЛітРедактор Показати IP 1 Червня 2010 21:45
Гриб "порвав" усіх!!! а матеріал надто "сухенький" і без фоток, і помилки у прізвищах і назвах. До прикладу, треб FAT(((
Доброзичливець Показати IP 3 Червня 2010 21:07
"Червона рута", це просто шаман якийсь, що проводить ритуал ініціації, бо ж його "закликають" відкривати нові імена (шкода, мабуть, людям втрачати свої старі імена) молодих авторів і виконавців у популярних масових жанрах української пісні (ще дуже цікаво, чи бувають не масові популярні жанри):О) P.S. Люди добрі, знайдіть собі якогось пристойного редактора! Ви ж "популярне-масове" видання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus