USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На ювілей Лесі Українки волиняни хочуть запросити Ліну Костенко

22 Грудня 2010 12:25
З нагоди 140-річчя від дня народження Лесі Українки, що відзначатиметься 25 лютого 2011 року, у селі Колодяжне Ковельського району відбудеться наукова конференція, яку зініціював Волинський краєзнавчий музей.
У Луцьку також відбудуться урочиста академія, Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Лесі Українки. Про це йшлося на засіданні робочої групи з питань культури і мистецтва у складі регіональної ради гуманітарного розвитку під головуванням заступника голови ОДА Олександра Курилюка, повідомляє Волинська ОДТРК.
Заступник начальника управління культури і туризму ОДА Василь Ворон розповів, що організатори планують запросити на урочисту академію Оксану Забужко, фундаментальна історико-культурна студія якої, каже він, дала змогу розкрити код Лесі Українки.
А голова обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Горик запропонувала запросити на святкування українську поетесу Ліну Костенко.
Окрім того, за попередньою домовленістю, 25-26 лютого на Волині чекатимуть колектив Донецького театру опери і балету, а ще – на запрошення Волинського національного університету – до Луцька завітають актори Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.
Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук висловив думку, щоб до свята також потрібно відкрити погруддя Олени Пчілки.
Зі слів начальника управління культури і туризму ОДА Володимира Лисюка, бюст і фундамент для скульптури вже готові. Єдина проблема, яка поки перешкоджає встановленню бюста, – фінансова. 80 тисяч потрібно заплатити за сам постамент з граніту і 20 тисяч – за роботу автору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Viktor 69 Показати IP 22 Грудня 2010 13:49
Ліна Костенко не приїде, бо вона на відміну від Ніни Петрівни не звикла бігати на підлабузницьку аудієнцію до влади... Ліна Василівна у 2004 році як сказала що Янукович це банда - так і вважає донині... Ліна Костенко - це мораль України (попрошу не путати із комісією із захисту моралі), а тому вона не дасть себе використати задля піару Курилюку і Кравчуку....
ЛітРедактор Показати IP 22 Грудня 2010 22:19
Та при чому тут політика?!? І при чім тут піар, коли цей захід - чудова нагода зустрітися з ЖИВОЮ ЛЕГЕНДОЮ, з АМАЗОНКОЮ української літератури!!! Запрошуйте, шановні організатори!!Адже нашу ЛІНУ, як і ЛЕСЮ, ще таки цитують на Волині
Viktor 69 Показати IP 23 Грудня 2010 08:58
Не хочу Вас ображати, але Ви шановний ЛітРедактор не все розумієте або окрім поезії нічого не читаєте... Ліна Василівна не приїде, тому що вона не полюбляє в оточенні різноманітних чиновників говорити про мистецтво... Ви хоч раз її бачили із Ющенком чи Тимошенко чи Януковичем?! А Ви що думаєте вони її не запрошували?! Щоб Ви краще зрозуміли відповім віршем Ліни Василівни.... Єдиний Боже! Все обсіли хами. Веди мене шляхетними шляхами. І не віддай цим людям на поталу,— вони вже іншу віру напитали. Одплач в мені, одплач і одболи,— вони ж моїми друзями були!....
ЛітРедактор Показати IP 23 Грудня 2010 20:07
Та читаю все потрохи.. Нелюбов до чиновників - це ще не значить ненависть до свого читача.Думаю, якби вона знала, що її тут з нетерпінням чекають звичайні шанувальники таланту, тим паче, у письменницькій святині- Колодяжному, то приїхала б неодмінно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus