USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку митці показали оберіг проти «ватників»

27 Серпня 2014 00:30
Сучасний мистецький оберіг проти "колорадів", картини, які створюють ефект нових реальностей та багато інших цікавих творінь демонстрували митці Луцька.

Відкриття виставки "Усе в твоїх руках" відбулося сьогодні, 26 серпня, у луцькому мистецькому клубі, що знаходиться на вулиці Драгоманова, 1.

На початку заходу пам'ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.

Організатор акції Віталій Поліщук, зазначив: "Якщо не вкладати в культуру, раніше чи пізніше доводиться вкладати в зброю". У рамках виставки представили роботи молодих митців-непрофесіоналів. Взяти участь у акції могли всі охочі. Виставку назвали "Усе в твоїх руках", адже ця теза актуальна, як для творців, так і для глядачів.



Спочатку про кожну з робіт, представлених у експозиції, коротко розповів Віталій Поліщук. Свої роботи презентували 13 авторів. Серед експонатів були картини та фото, прикраси та сувенірні книжечки, створені Вікторією Мазур. Але не тільки не професіонали взяли участь у виставці. Професійна художниця Ірина Шумейко показала свої роботи, мальовані олією.



Наталія Єкименко представила картину, вишиту хрестиком. За допомогою графіки Арсен Гребенюк зобразив Князя Вітовта. Вишиті бісером картини та макраме створила Наріне Франчак. Ікони, вишиті бісером та кавову іграшку презентувала Анна Єкименко-Поліщук. Три роботи у техніці "африканський батік" надала для експозиції Ірина Чекус. Світлини, представили Роман та Юлія Яковлюки. Серед знимків – аналогове фото на склі та художні - без обробки. Декілька світлин показала і Ольга Антонюк. На одній з її робіт зафіксований місяць в усіх своїх фазах – це 12 зображень, накладені одне на одне.



Аліна Йодловська, яка представила декілька картин, розповіла, що малює приблизно 10 років, 4 роки – олійними фарбами. Створювати картини олією їй подобається, тому що, висихаючи, ці фарби не втрачають свого кольору. Художниця дуже любить малювати пейзажі, і один з них подарувала мистецькому клубу.


Як розповіла Марія Оліферук, акварель – проста фарба, якою малюють діти, але насправді це доволі складна техніка, до того ж потрібно підібрати відповідний папір та пензлики. За допомогою акварелі можна створювати цікаві ефекти, наприклад, зобразити ліс у тумані.
Говорячи про власний творчий доробок, художниця презентувала оберіг, виконаний на вініловій платівці акриловими фарбами у техніці петриківського розпису. Оскільки зараз українців часто називають "украми" та "укропами", на оберезі вона зобразила кріп у віночку із часнику. Сам часник є оберегом від злих духів. Таким чином, картина – сучасний оберіг від різних "кровосісь", "ватників", гопників, "колорадів" та інших злих духів.



Міла Грицай розповіла про свою акварель. Зі слів художниці, малює вона переважно олівцем, любить пейзажі, та цього разу вирішила передати українські барви, намалювавши яскраве дерево життя.



Під час другої частини заходу Марія Оліферук познайомила глядачів із технікою петриківського розпису. З її слів, стиль походить ще з козацьких часів. Зараз цей розпис є тим стилем, який представляє Україну в світі та навіть внесений до списку ЮНЕСКО. Так, на дерев’яній тарілці художниця зобразила калину на фоні синього неба, назвала роботу «А ми ту червону калину підіймемо». У техніці петриківського розпису створена і її картина "Жар-птиця".



Аліна Йодловська розповіла про художника, творчість якого надихнула її на створення однієї з картин, представлених у виставці (морський пейзаж, що створює ефект двох картин в одній). Цю техніку започаткував лондонський художник Ніл Саймон. Вражаючі багатошарові картини британського митця, які ніби створюють нові світи та показують нові реальності, вона продемонструвала глядачам на слайдах.



Під час імпровізованої третьої частини презентації глядачам та художникам запропонували розмалювати паперовий посуд.

Варто зауважити, що виставка триватиме протягом місяця. Тому відвідати її зможуть всі охочі.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 27 Серпня 2014 07:11
Високе мистецтво, нічого не скажеж, Дега й Моне відпочивають. А при чому тут ватники?
Донецк до Анонім Показати IP 28 Серпня 2014 13:08
Це зара такий фєтиш - вiд цього слова багато хто пiдскакує
віра Показати IP 27 Серпня 2014 07:16
Які ви всі,автори, молодці!!! Як це все чудово виглядае! Так тримати і надалі, нехай Бог допомагае вам усім,за вами майбутне
Донецк до віра Показати IP 28 Серпня 2014 13:10
коментар було видалено
Ольга Показати IP 27 Серпня 2014 08:12
Вс бiди на землi вiд нелюбовi.
Харитон Показати IP 27 Серпня 2014 08:54
коментар було видалено
Собака Вова Показати IP 27 Серпня 2014 10:05
А вот эта акварель...некой Грицай...Это же просто уровень школоты. Какая она художница?
ленді Показати IP 29 Жовтня 2014 18:09
Грицай супер. Не всім дано зрозуміти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus