USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Оберіг»: у Луцьку відродили фестиваль через 16 років мовчання

2 Листопада 2017 23:03
Сольні виконавці, дуети та цілі колективи (загалом 50 учасників) доєдналися до відродження багаторічної головної музичної візитівки Волині – фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг», який востаннє пройшов луцькими сценами 16 років тому.

Концерт-відкриття в рамках музичного проекту відбувся 2 листопада в Палаці культури міста Луцька та зібрав багатьох «зірок» колишніх фестивалів.

«Цей фестиваль, який ми сьогодні продовжуємо, – це ніщо інше, як наше бажання жити, творити, прославляти свою Батьківщину, Бога власними піснями та творчістю… Людина, яка не любить свого ближнього, має черству душу, тому вона не може творити. А любляча людина не може мовчати, вона співає, співає, коли їй радісно й коли сумно, – усе, аби зробити себе щасливою», – відзначив присутній на відкритті фестивалю митрополит Луцький і Волинський Михаїл.
Він також висловив задоволення з приводу того, що фестиваль проходить не тільки задля популяризації співу, а й із метою прославляння рідного краю.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, своєю чергою, наголосив, що символічною вже є сама назва фестивалю – «Оберіг». На його переконання, це, серед іншого, оберіг для усіх військовослужбовців, які зараз захищають нашу країну на сході.

«Сьогодні фестиваль «Оберіг» – одне зі знамен української культури. Йому більше років, ніж українській державі, – сказав Олександр Пирожик. – Він був тим емоційним та енергетичним сплеском, який дав можливість Україні відродитися. І дуже прикро, що ми стільки років його не мали… І там, на сході, хочуть, щоби українська культура таки жила».
«Поки наша нація сміється, передусім із себе, і поки наша нація співає, доти ми непереможні», – акцентував голова журі, письменник Ігор Павлюк.
Перший концерт «Оберегу» відкрила пісня про Волинь, яку виконав Юрій Поліщук. Окрім того, зі сцени палацу культури прозвучали композиції лауреатів колишніх фестивалів, зокрема Володимира Смотрителя, Володимира Гречанюка та Ігоря Баранюка.
Найочікуванішою частиною концертної програми став виступ дуету «Простір музики» у складі Сергія Мороза та Ігоря Якубовського разом із академічним камерним оркестром «Кантабіле» Волинської обласної філармонії.

Відзначимо, що кошти, виручені від продажу квитків на концерт, скерують на потреби 14-ї ОМБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus