USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під мурами замку Любарта відбувся лицарський турнір

20 Серпня 2016 18:15
На Замковій площі сьогодні відбувся лицарський турнір. Чоловіки в 50-кілограмових обладунках змагалися за честь обрати свою «даму серця» з присутніх панянок. Так лучан вітали з Днем міста організатори фестивалю історичної реконструкції «Князівський банкет».

Лучанка Ольга, яка наразі проживає в Німеччині, спеціально привезла свого сина до рідного міста, аби показати йому лицарів. І хоча святкове дійство затрималось на тридцять хвилин, гості свята з нетерпінням чекали на видовища.

«Ми чекаємо на свято з самого ранку, мій син ще ніколи не бачив лицарів в обладунках, тому будемо чекати скільки потрібно. Йому повинно сподобатись, а я в захваті, як змінився на краще мій рідний Луцьк», - каже пані Ольга.
Відкриття фестивалю розпочалося зі святкової ходи учасників, маршрутом через Братський міст, вулицю Кафедральну та Замкову площу.
Актори у костюмах та обладунках верхи на конях крокували старовинною вулицею на зустріч з містянами, які зачекалися «хліба та видовищ».
На Замковій площі лицарів зустрів знаменитий «луцький кликун», який запрошував усіх цікавих зупинитись, та приєднатись до святкового дійства.
Панянки у середньовічних костюмах частували усіх присутніх медовухою та цукерками.
Зі сцени лучан привітав зі святом «князь Любарт» в супроводі всієї придворної знаті. Він і дав старт довгоочікуваному лицарському турніру.
Лицарі, переодягнені в обладунки різних епох та культур, схрестили мечі. Вага одного такого костюму сягала в середньому 50 кілограмів. Але винагорода за перемогу була особливо почесна. Переможець турніру міг обрати даму серця з присутніх панянок, а вона, своєю чергою, отримала звання «Почесна княжна Луцька».
Актор в обладунках, який першим «поліг» на полі бою, зізнався, що ні спека, ні поразка в першому змаганні не завадить йому висловити свої почуття «почесній княжні свого серця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
семьон семьонич Показати IP 20 Серпня 2016 20:24
тих би лицарів на металолом здати б
Перехожий Показати IP 21 Серпня 2016 22:26
Це що? Турнір? Це показушна бутофорія. Набагато цікавіше проходив "Меч Луцького замку"! Хоча і він був не найкращим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus