USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Православні Луцька відсвяткували Яблучного Спаса. ФОТО

19 Серпня 2010 17:57
У день свята Преображення Господнього 19 серпня прихожани тимчасового храму Всіх святих землі Волинської зібралися на святкову літургію та освячування святою водою винограду та плодів.

Як повідомляє прес-служба УПЦ МП, святкову Божественну Літургію відправляв керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.

Храм та подвір’я Всіх святих землі Волинської були переповнені віруючими людьми. У службі взяли участь також настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин та клірик храму священик Сергій Новак.

Під час богослужіння митрополит висвятив на диякона випускника Волинської духовної семінарії, а нині студента першого курсу заочного сектору Київської духовної академії Олександра Шинкарука.

Після закінчення Літургії владика Ніфонт прочитав молитви на освячення винограду і плодів, після чого окропив приношення віруючих святою водою.








Довідково:

Преображення Господнє святкується Православною Церквою з IV століття 19 серпня, коли свята рівноапостольна цариця Олена побудувала на горі Фавор храм на честь Преображення. До особливостей святкування відноситься те, що цього дня, після закінчення Літургії, звершується освячення плодів.

Православна традиція освячувати плоди походить з VIII століття. Колосся і виноград приносили в храм в подяку Богу за Його любов, за дарування щедрого урожаю. В тих місцях, де виноград не росте або не дозріває до цього часу, на свято Преображення Господнє освячуються яблука. Тому в народі цей день ще називають Яблучний Спас.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus