USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Птах піднебесний. У Луцьку презентують спогади про Василя Стуса

4 Серпня 2016 10:52
Лучан запрошують на презентацію книги Світлани Кириченко «Птах піднебесний. Спогади про Василя Стуса». Зустріч відбудеться 5 серпня, о 17:00 в рамках фестивалю «Бандерштат».

Сучасниця Василя Стуса Світлана Кириченко вже прикутою до ліжка писала спогади про дисидента під назвою «Птах піднебесний». Це важливий і виразний документ епохи. Унікальні свідчення органічно доповнюють «великі спогади» авторки – «Люди не зі страху».

Представники «Смолоскипу» Наталія Ксьондзик та Ольга Погинайко, крім спогадів про Стуса, представлять іншу дисидентську мемуаристику, що виходила друком у видавництві. Вірші поета читатимуть лауреат літературного конкурсу «Смолоскип» Заза Пауалішвілі та музикант Христина Халімонова. Звучатиме живий голос Василя Стуса.

Важлива книга привідкриває завісу життя дисидента, постає чимало цікавих фактів із його біографії, перед нами постає реальна людина, а не хрестоматійна особистість.

«Веселий цвинтар» загинув, я вже не зможу його відновити» - з такими переконаннями Василь пішов на нове ув’язнення і до кінця життя не дізнався, що один із наших товаришів таки зберіг машинопис.»

«Для Василя його життя протягом багатьох років – то постійне перебування на Голгофі, найвище напруження душевних і духовних сил, посвята себе рідному народові, оте, ще зі школи засвоєне Бажанове: «Вітчизні віддати не вигизки душ, а всю повноцінність життя або смерті!»

«… і, вловивши паузу, неголосно, карбуючи слова в хвилевій тиші: «Я свідчитиму на тому суді, де Василь Стус буде звинувачувати, а ви – сидіти на лаві підсудних.»

Презентація за адресою:

вул. Лесі Українки, 30 (книгарня «Є»)

Вхід - вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus