USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Справа проти книги про Стуса: із Медведчука стягнули майже 140 тисяч гривень

8 Квітня 2021 22:58
Київський апеляційний суд постановив стягнути з Віктора Медведчука майже 140 тисяч гривень, які видавництво Vivat витратило на правову допомогу під час розгляду справи про заборону книжки «Справа Василя Стуса» в апеляційній інстанції.

Про це пише УНН з посиланням на Facebook адвоката автора книги Вахтанга КіпіаніВ’ячеслава Якубенка.

Зокрема Медведчук має виплатити на користь видавництва 139 549 гривень та 18 копійок. Раніше суд також скасував рішення про заборону публікації книги «Справа Василя Стуса» через згадки в ній про Віктора Медведчука.

Адвокат Якубенко зазначає, що тоді судді на 99% задовольнили апеляційну скаргу Вахтанга Кіпіані і він не очікував, що Медведчук захоче подавати касаційну скаргу. Однак тепер ситуація змінилась.

«Тепер це спір про гроші. Грошима Медведчук не поступиться: подаватиме касаційну скаргу. Show must go on», – пише В’ячеслав Якубенко.

Відзначимо, що поки офіційної заяви народного депутата щодо цього немає.

Як ми писали, 19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати без дозволу Віктора Медведчука книгу журналіста Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса.

Книга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що насправді судили українського дисидента.

Віктор Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його звинувачують у порушенні адвокатської етики під час цього процесу. Сам він провини не визнає.

Нагадаємо, з фільму про українського дисидента «Стус» зі сценарію видалили усі згадки про того самого Віктора Медведчука нібито «за дзвінком» з офісу політика. Тоді його адвокат Ігор Кириленко назвав цю інформацію «брехнею».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 8 Квітня 2021 23:28
Продажні судді, адвокати , прокурори, хіба щось змінилося з тих часів????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus